fbpx

Kalendarium

Här kan du ta del av vad som händer på Tjolöholm under årets alla månader. Slottsträdgården och omgivande naturområden är alltid öppna för besökare.

Alla Aktuella öppettider hittar du här.

Välkommen!

2 july – 7 aug. 2022

2 july – 7 aug. 2022

Galleri Loftet

För andra året huserar Göteborgskonstnären Josefin Andersson med sin konst på Tjolöholm. Du hittar Galleri Loftet ovanpå Slottsbutiken, centralt på gårdsområdet. Välkommen att gå en runda i galleriet och ta del av fantastiska målningar skapade i tusch på papper. Har du tur får du också ta del av hennes måleri då hon också kommer skapa på plats på Tjolöholm under...

Läs mer

11 aug. 2022

11 aug. 2022

Konsert med Peter Jöback

I sommar åker en av våra mest älskade artister ut på vägarna och besöker Tjolöholm! Konserten hålls i Magasinet, med sittplatser under tak.

Med turnén "50 år på jorden, 40 år i musikens tjänst" firar Peter Jöback dubbla jubileum och bjuder in svenska folket för att hylla karriären. Med sig på turné har han sitt magiska band och sin gedigna låtskatt. Under 2021 kom hans...

Läs mer

13 aug. 2022

13 aug. 2022

Styrkeprovet – Nordens äldsta historiska fordon

Styrkeprovet är ett årligen återkommande arrangemang för bilar tillverkade senast 1925, som körs omväxlande i Norge, Sverige och Danmark. 2022 kommer Styrkeprovet till Halland med Varberg som utgångspunkt. Under två dagar blir det utmanande körning för de gamla fordonen i trakterna kring Varberg.

Lördag 13 augusti kl 11.30-14.00 (cirkatid) kommer fordonen till Tjolöholms Slott....

Läs mer

14 aug. 2022

14 aug. 2022

Konsert med Gustaf & Viktor Norén

Gustaf & Viktor Noréns segertåg genom Sverige, där de på unika platser besjunger sommaren, fortsätter. På allmän begäran kommer brödraduon till Tjolöholms slott efter att deras publik önskat en konsert på just västkusten. Konserten äger rum 14 augusti kl 19.00.

– Folkmusiker ställer frågor till sin publik och låter den styra. Vad vill ni höra? Var ska vi spela?...

Läs mer

17 aug. kl. 19 2022

17 aug. kl. 19 2022

British Summer Concert

I vacker slottsmiljö blir sommarkonserten ”British Summer Concert” en pampig hyllning till några av Storbritanniens största artister som Adele, Ed Sheeran, Beatles, Coldplay, David Bowie, Eurythmics med flera. Sånginspiratörerna och artisterna Åsa och Ulf Nomark från Kungsbacka gör konserter och körevenemang runt om i Sverige, och för andra gången intar de nu Magasinet på...

Läs mer

28 aug. 2022

28 aug. 2022

Bifondsdagen

Denna dag uppmärksammas våra viktiga pollinatörer! Under dagen finns slottets trädgårdsmästare på plats mellan kl 11–15. Passa på att få råd och tips om vad DU kan göra för att gynna pollinatörerna. Växter som bin och fjärilar älskar finns till försäljning i Slottsbutiken och skyltar visar pollinatörvänliga platser runt om på området.

Kl 12 ges det vandring i...

Läs mer