Vill du få det mesta ut ur ditt besök på Tjolöholm ska du gå någon av våra guidade turer. Det är då du får ta del av Tjolöholms historia, livsöden, slottet och trädgårdarna förr och nu.

Slottentré 150 kr vuxen /30 kr barn

Gå runt och upptäck slottet med sin detaljrikedom och innovativa lösningar på egen hand. Förköp gärna biljetten via länken nedan. Det går även bra att köpa biljett på plats i Slottsbutiken eller i slottet. Biljetter gäller för en timme under angiven tid. Slottet är öppet varje dag 11-16.

Guidad slottsvisning 175 kr vuxen /70 kr barn

Följ våra duktiga guider på visning genom slottets storslagna rum och lär dig mer om slottets historia, livsöden, innovationer och inredning. Slottsvisningen tar ca 1h. Förköp gärna biljetten via länken nedan. Det går även bra att köpa biljett på plats i vår butik eller uppe på slottet. Guidade visningar varje dag kl 11.00 och 15.00.

Guidad slottsvisning på engelska 175 kr vuxen /70 kr barn

Från och med 1 juli kommer det finnas guidade visningar på engelska under hela sommaren. Förköp gärna biljetten via länken nedan. Det går även bra att köpa biljett på plats i vår butik eller uppe på slottet.

Guidad trädgårdsvisning 120 kr/vuxen

Följ med våra kunniga trädgårdsmästare på en vandring i den engelska slottsträdgården på Tjolöholm, inspirerad av Arts and Craftsrörlsens visioner om en trädgård i harmoni med naturen, som i nutid blir alltmer populärt i Europa igen. Lär dig om hur man kan plantera en rabatt inspirerad av naturens design och färgskala och få en inblick i historien bakom godsets trädgårdar som är några av landets främsta. Förköp gärna biljetten vi länken nedan. Det går även bra att köpa biljett på plats i vår butik. Guidad Trädgårdsvisning lör – sön kl 14.00. Från 1 Juli guidade trädgårdsvisningar varje dag kl 14.00

Guidad trädgårdsvisning i Allmogebyn 120kr/vuxen

Ta chansen att följa med våra kunniga trädgårdsmästare på visning i Allmogebyn. Den välbevarade byn och dess tillhörande trädgårdar är designade i nationalromantisk stil och har liksom slottet en stor påverkan av Arts and Craft rörelsens idéer, som alltmer trendar i trädgårdar runt i Europa igen. Unikt för Tjolöholms ägare var att fru Dickson, generös som hon var, beordrade sin arkitekt Lars Wahlman att slottets arbetare med familjer skulle få egna hus och trädgårdar, som de skulle kunna vila och odla i, något som var långt före sin tid. Mycket mer om detta och Allmogebyn med tillhörande trädgårdars karaktärer, designuttryck och historia, får du höra om på denna visning. Vad odlades när det begav sig och vad som odlas här idag. Du kommer även få idéuppslag och tips på hur du tar med dig dessa influenser till din egen trädgård.

Trädgårdsvisningarna äger rum den 5/7, 12/7, 19/7 och 26/7. Visningarna börjar klockan 12.

Mer information

Halva priset på slottsentré med Kulturarvskortet, maila info@tjoloholm.se eller ring 0300-40 46 00 för bokning. Observera att endast köpta biljetter med avbokningsskydd återköps.

Kultur- och programverksamheten på Tjolöholms slott anordnas i samarbete med Folkuniversitetet och Region Halland.

FUlogo

Region Halland Logo-RGB