Här kan du läsa om vilka lediga tjänster det finns på Tjolöholms Slott.

Personal sökes till sommarsäsongen 2023 på Tjolöholm

Drömmer du om att arbeta nära havet och få ta hand om alla de som varje sommar besöker Tjolöholms slott? Här arbetar du med människor som vill ha en minnesvärd dag, i en miljö med storslagen natur, internationellt kända trädgårdar, ett mycket annorlunda slott och byggnader som känns hämtade från sagans värld. Stiftelsen Tjolöholm driver all verksamhet på platsen – kafé och restaurang, butik, slottsöppet, boende, trädgårdarna och mycket annat. Klicka här för att läsa mer om sommartjänsterna.

Erfaren servispersonal till Slottsrestaurangen

I slottsmatsalen tar vi främst emot förbokade sällskap i form av bröllop och fester. I slottsmatsalen har vi också servering av vårt klassiska och populära afternoon tea, fördelat på ett antal helger varje vår och höst, Christmas Tea under julmarknaden samt våra julmiddagar i december månad. Dessa arrangemang är vanligen förlagda på helger och i vissa fall vardagar.
Vi söker serveringspersonal med goda språkkunskaper i svenska och engelska samt serveringsvana med minst ett års erfarenhet. Dryckeskunskap är meriterande. Har man tidigare arbetat som servitris på bröllop eller fester så är det en stor fördel.
Vi söker också hovmästare, där man är ansvarig på plats för våra arrangemang. Erfarenhet i branschen krävs och vi kommer att begära referenser från tidigare arbete.
Vi söker diskpersonal under dessa arrangemang, där upplärning kan ske på plats. Har du erfarenhet är det ett stort plus! I första hand är det visstidsanställningar vi erbjuder. Det passar bra för dig som vill arbeta extra vid sidan av studier eller som ett extrajobb. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer.
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till anna.therese.sandberg@tjoloholm.se.

Servispersonal till restaurang Storstugan

Vi söker serveringspersonal (erfarenhet av servering är meriterande) med möjlighet att få ett varierande jobb med stundtals högt tempo och chans att träffa många människor. Arbetstiderna är i huvudsak förlagda till helger och dagtid, men även kvällsarbete förekommer.  Tänk på att Tjolöholm enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer.
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till anna.therese.sandberg@tjoloholm.se.

Guider och slottsvärdar

Har du en utpräglad känsla för värdskap och förmåga att berätta på ett medryckande och engagerande sätt och är intresserad av både svensk och brittisk kulturhistoria? Då ska du söka våra tjänster som slottsguide och slottsvärd.

Som guide eller slottsvärd är du vårt ansikte utåt, du tar du emot våra besökare och guidar dem tillrätta under evenemang i slottet. Du kommer att genomföra visningar som berättar om slottets historia och tillkomst och även guida tillfälliga utställningar. För dig med skådespelartalanger finns också möjlighet att hålla en mycket uppskattad dramatiserad barnvisning.

Under vår- och höstsäsong erbjuder vi arbetstid i huvudsak på fredagar-söndagar och under sommarsäsong veckans alla dagar. Vi vill gärna att du har möjlighet att arbeta frekvent under sommarmånaderna, så detta är ett perfekt extrajobb för dig som studerar.

Vi ser att du är en person som skapar en positiv atmosfär runt dig, både internt och externt. Du är självständig och lösningsfokuserad. Guidningarna sker i huvudsak på svenska men även på engelska. Andra språk som tex.  tyska är meriterande. Förutom slottsvärd och guidning tillkommer andra kringliggande arbetsuppgifter som lättare städning, öppning och stängning av byggnader etc. Universitetsutbildning med relevant inriktning eller erfarenhet av liknande är meriterande.

Det är visstidsanställning vi erbjuder. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Skicka ansökan med cv och personligt brev till slottsintendent Magdalena Kasper på magdalena.kasper@tjoloholm.se.

Städpersonal

Vi söker städpersonal som skall jobba med städ på slottet och med tvätt. Du ska ha goda språkkunskaper i svenska och engelska samt städvana inom städyrkesbranschen med minst ett års erfarenhet. Intyg och referenser krävs. I första hand är det timanställningar vi erbjuder. Ansökningar skickas direkt till maria.forssell@tjoloholm.se.

Spontanansökningar

Om du är intresserad av att jobba inom andra delar av verksamheten är spontanansökningar välkomna till info@tjoloholm.se. Eftersom det är 3-4 km från närmaste busshållplats rekommenderas körkort och egen bil, oavsett vilken del av verksamheten man vill arbeta inom.

Praktikplatser

Vi tar årligen emot ett antal praktikanter från högskola och andra yrkesinriktade utbildningar. Är du intresserad av att göra praktik hos oss? Skicka din förfrågan till info@tjoloholm.se.