Här kan du läsa om vilka lediga tjänster det finns på Tjolöholms Slott.

Kock

Älskar du att laga mat och vill jobba på en vacker plats med härliga kollegor? Nu söker vi dig som vill arbeta på Tjolöholm som kock. Läs mer om tjänsten här. 

Restaurangchef till Storstugan

Vi söker dig som vill leda arbetet i restaurang Storstugan på Tjolöholm. Läs mer om tjänsten här.

Sommar- och helgpersonal till Tjolöholms boende

Vill du arbeta extra med Tjolöholms boende i vår allmogeby? Vi söker dig som vill arbeta med att städa och göra i ordning våra fina sekelskiftesstugor till nya gäster. Som boendepersonal är du vårt ansikte utåt och du är en viktig del i att ge våra gäster en bra besöksupplevelse med gott värdskap. Vi söker personal över sommaren men också helger året om. Du ska ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, städvana är meriterande. Körkort är ett krav. Tänk på att Tjolöholm enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Vi erbjuder timanställning.

Skicka ansökan med cv och personligt brev till hotellansvarig Christina Qvil på christina.qvil@tjoloholm.se.

Kallskänka till Kafé Manegen

Kafé Manegen serverar sallader, matpajer, smörgåsar och bakverk lagat från grunden av lokala råvaror. Under sommaren 2022 är det öppet dagligen och det kommer bli sommarteater, konserter och event där kaféet är en viktig del av besöksupplevelsen. På Tjolöholms Slott finns det förutom kaféet även Restaurang Storstugan och Slottsrestaurangen så för rätt person finns det utvecklingsmöjligheter.

Nu söker vi kallskänka/köksbiträde. Som person ska du vara positiv, strukturerad och lättlärd. Arbete består av beredning av sallader och smörgåsar. Erfarenhet från kök, HACCP och bakning är meriterade, men inte nödvändigt. God svenska och engelska är ett krav.

Under perioden 17 juni-14 aug erbjuder vi heltid med visstidsanställning. Arbetstiderna är framförallt förlagda till onsdag-söndag dagtid, men kvällstid kan förekomma. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Välkommen med din ansökan och CV som skickas till: gunilla.meyer@tjoloholm.se

SLOTTSBUTIKSPERSONAL

Vill du vara en del av vårt härliga arbetsteam på Tjolöholms Slott i sommar? Nu söker vi serviceinriktad säsongspersonal till vår butik/infocenter med språkkunskaper och gärna erfarenhet av varuexponering.

Att arbeta för Tjolöholms Slott är roligt och kräver ett gott värdskap och förmåga att ge förstklassig service och information till alla våra besökare. I Tjolöholms Slottsbutik arbetar du som Tjolöholms ansikte utåt. Du arbetar både med att informera och sälja in alla delar av verksamheten till våra besökare, samt med sedvanliga butiksuppgifter, biljettförsäljning samt enklare städning. Erfarenhet och känsla för varuexponering är meriterande. Vi ser att du är en person som skapar en positiv atmosfär runt dig, både internt och externt. Du är självständig och lösningsfokuserad. God svenska och engelska är ett krav, ytterligare språk är meriterande.

Under perioden 17 juni-14 aug erbjuder vi upp till 30 timmar/vecka med visstidsanställning. Arbetstiderna är framförallt förlagda till onsdag-söndag dagtid, men andra dagar och kvällstid kan förekomma. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Välkommen med din ansökan och CV som skickas till: gisela.bernesdotter@tjoloholm.se

Erfaren serveringspersonal samt hovmästare till slottet

Att arbeta i slottets matsal är som en dröm. Vi serverar i tidstypiska kläder, går in i rollen där det känns som att ”tiden har stått stilla” sedan tidigt 1900-tal. Det är inte bara en unik upplevelse för våra gäster utan också för oss i personalen, i att medverka vid slottsrestaurangens arrangemang.

I slottsmatsalen tar vi främst emot förbokade sällskap i form av bröllop och fester. I slottsmatsalen har vi också servering av vårt klassiska och populära afternoon tea, fördelat på ett antal helger varje vår och höst, Christmas Tea under julmarknaden samt våra julmiddagar i december månad. Dessa arrangemang är vanligen förlagda på helger och i vissa fall vardagar.

Vi söker serveringspersonal med goda språkkunskaper i svenska och engelska samt serveringsvana med minst ett års erfarenhet. Dryckeskunskap är meriterande. Har man tidigare arbetat som servitris på bröllop eller fester så är det en stor fördel.

Vi söker också hovmästare, där man är ansvarig på plats för våra arrangemang. Erfarenhet i branschen krävs och vi kommer att begära referenser från tidigare arbete.

Vi söker diskpersonal under dessa arrangemang, där upplärning kan ske på plats. Har du erfarenhet är det ett stort plus!

I första hand är det visstidsanställningar vi erbjuder. Det passar bra för dig som vill arbeta extra vid sidan av studier eller som ett extrajobb.

Ansökningar skickas direkt till anna.therese.sandberg@tjoloholm.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Servispersonal till restaurang Storstugan

Vi söker serveringspersonal (erfarenhet av servering är meriterande) med möjlighet att få ett varierande jobb med stundtals högt tempo och chans att träffa många människor. Arbetstiderna är i huvudsak förlagda till helger och dagtid, men även kvällsarbete förekommer.  Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Skicka din ansökan med cv och personligt brev till sofia.niering@tjoloholm.se.

Guide och slottsvärd

Skulle du vilja arbeta på sagolika Tjolöholms Slott? Kan du tänka dig att bära sekelskifteskläder som arbetskläder? Har du en utpräglad känsla för värdskap och förmåga att berätta på ett medryckande och engagerande sätt? Är du intresserad av både svensk och brittisk kulturhistoria?

Som slottsvärd är du vårt ansikte utåt, du tar du emot våra besökare och guidar dem tillrätta under evenemang i slottet. Du kommer att genomföra klassiska slottsvisningar som berättar om slottets historia och tillkomst och även guida tillfälliga utställningar. För dig med skådespelartalanger finns också möjlighet att hålla en mycket uppskattad dramatiserad barnvisning.

Under vår- och höstsäsong erbjuder vi arbetstid i huvudsak på fredagar-söndagar och under sommarsäsong veckans alla dagar. Vi vill gärna att du har möjlighet att arbeta frekvent under sommarmånaderna.

Vi ser att du är en person som skapar en positiv atmosfär runt dig, både internt och externt. Du är självständig och lösningsfokuserad. Guidningarna sker i huvudsak på svenska men även på engelska. Engelska som modersmål är meriterande. Andra språk är ett plus. Förutom slottsvärd och guidning tillkommer andra kringliggande arbetsuppgifter som lättare städning, öppning och stängning av byggnader etc. Universitetsutbildning med relevant inriktning är meriterande.

Det är visstidsanställning vi erbjuder. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Skicka ansökan med cv och personligt brev till slottsintendent Magdalena Kasper på magdalena.kasper@tjoloholm.se.

Städpersonal

Vi söker även städpersonal som skall jobba med städ på slottet och i hotellverksamheten samt med tvätt. Du ska ha goda språkkunskaper i svenska och engelska samt städvana inom städyrkesbranschen med minst ett års erfarenhet. Intyg och referenser krävs. I första hand är det timanställningar vi erbjuder. Ansökningar skickas direkt till maria.forssell@tjoloholm.se.

Trädgårdspersonal

Tjolöholms Slott har stor trädgård och vidsträckta naturområden. Eventuella nyanställningar kommer att annonseras här. I första hand rör det sig om säsongs- och timanställningar. Vi samarbetar också med trädgårdsutbildningar om praktikplatser. Kontaktperson är chefsträdgårdsmästare Eva Rosén, eva.rosen@tjoloholm.se.

Spontanansökningar

Om du är intresserad av att jobba inom andra delar av verksamheten är spontanansökningar välkomna till info@tjoloholm.se. Eftersom det är 3-4 km från närmaste busshållplats rekommenderas körkort och egen bil, oavsett vilken del av verksamheten man vill arbeta inom.

Praktikplatser

Vi tar årligen emot ett antal praktikanter från högskola och andra yrkesinriktade utbildningar. Är du intresserad av att göra praktik hos oss? Skicka din förfrågan till info@tjoloholm.se.