Här kan du läsa om vilka lediga tjänster det finns på Tjolöholms Slott.

Kallskänka och servispersonal till Kafé Manegen

Vill du vara en del av besöksupplevelsen på Tjolöholms Slott, arbeta i sekelskifteskläder och ge gott värdskap och service?  Som kallskänka i Kafé Manegen arbetar du med sedvanliga kaféuppgifter, sallads- och smörgåsberedning, kassa, disk. För dig är kontakten med kunderna, presentationen på tallriken och estetiken i lokalen en helhet. Erfarenhet från kök, HACCP och bakning är meriterade.

Under vår- och höstsäsong erbjuder vi arbetstid i huvudsak på lördagar och söndagar. Sommartid erbjuds arbetstid alla dagar i veckan, då kan även kvällsarbete förekomma.

Vi ser att du är en person som skapar en positiv atmosfär runt dig, både internt och externt. Du är självständig och lösningsfokuserad. God svenska och engelska är ett krav och andra språk är ett plus. Det är visstidsanställning vi erbjuder. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Välkommen med din ansökan och CV snarast! Skicka ansökan till: gunilla.meyer@tjoloholm.se

Kock och servispersonal till Storstugan

Vi söker kock till Storstugan. Du ska ha erfarenhet av det kalla och varma köket, snabba ben, gott humör och ett stort hjärta för matlagning.  Vi behöver också serveringspersonal (erfarenhet av servering är meriterande) med möjlighet att få ett varierande jobb med stundtals högt tempo och chans att träffa många människor. Arbetstiderna är i huvudsak förlagda till helger och dagtid, men även kvällsarbete förekommer.  Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Skicka din ansökan med cv och personligt brev till sofia.niering@tjoloholm.se.

Guide och slottsvärd

Skulle du vilja arbeta på sagolika Tjolöholms Slott? Kan du tänka dig att bära sekelskifteskläder som arbetskläder? Har du en utpräglad känsla för värdskap och förmåga att berätta på ett medryckande och engagerande sätt? Är du intresserad av både svensk och brittisk kulturhistoria?

Som slottsvärd är du vårt ansikte utåt, du tar du emot våra besökare och guidar dem tillrätta under evenemang i slottet. Du kommer att genomföra klassiska slottsvisningar som berättar om slottets historia och tillkomst och även guida tillfälliga utställningar. För dig med skådespelartalanger finns också möjlighet att hålla en mycket uppskattad dramatiserad barnvisning.

Under vår- och höstsäsong erbjuder vi arbetstid i huvudsak på fredagar-söndagar och under sommarsäsong veckans alla dagar. Vi vill gärna att du har möjlighet att arbeta frekvent under sommarmånaderna.

Vi ser att du är en person som skapar en positiv atmosfär runt dig, både internt och externt. Du är självständig och lösningsfokuserad. Guidningarna sker i huvudsak på svenska men även på engelska. Engelska som modersmål är meriterande. Andra språk är ett plus. Förutom slottsvärd och guidning tillkommer andra kringliggande arbetsuppgifter som lättare städning, öppning och stängning av byggnader etc. Universitetsutbildning med relevant inriktning är meriterande.

Det är visstidsanställning vi erbjuder. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Skicka ansökan med cv och personligt brev till slottsintendent Magdalena Kasper på magdalena.kasper@tjoloholm.se.

Evenemangspersonal

Vill du arbeta extra på Tjolöholms Slott? Skicka gärna din ansökan till oss. Vi har verksamhet året runt och flera stora evenemang som kräver extra personal. Ansökan skickas till david.dagemark@tjoloholm.se.

Städpersonal

Vi söker även städpersonal som skall jobba med städ på slottet och i hotellverksamheten samt med tvätt. Vi söker personer med goda språkkunskaper i svenska och engelska samt städvana inom städyrkesbranschen med minst ett års erfarenhet. Intyg och referenser krävs. I första hand är det timanställningar vi erbjuder. Ansökningar skickas direkt till maria.forssell@tjoloholm.se.

Serveringspersonal

Till slottet och Storstugan behövs serveringspersonal. Vi söker personer med goda språkkunskaper i svenska och engelska samt serveringsvana med minst ett års erfarenhet. Intyg och referenser krävs. I första hand är det timanställningar vi erbjuder. Ansökningar skickas direkt till info@tjoloholm.se.

Trädgårdspersonal

Tjolöholms Slott har stor trädgård och vidsträckta naturområden. Eventuella nyanställningar kommer att annonseras här. I första hand rör det sig om säsongs- och timanställningar. Vi samarbetar också med trädgårdsutbildningar om praktikplatser. Kontaktperson är chefsträdgårdsmästare Eva Rosén, eva.rosen@tjoloholm.se.

Spontanansökningar

Om du är intresserad av att jobba inom andra delar av verksamheten är spontanansökningar välkomna till info@tjoloholm.se. Eftersom det är 3-4 km från närmaste busshållplats rekommenderas körkort och egen bil, oavsett vilken del av verksamheten man vill arbeta inom.

Praktikplatser

Vi tar årligen emot ett antal praktikanter från högskola och andra yrkesinriktade utbildningar. Är du intresserad av att göra praktik hos oss? Skicka din förfrågan till info@tjoloholm.se.