Här kan du läsa om vilka lediga tjänster det finns på Tjolöholms Slott. Just nu söker vi bland annat personal till slottsbutiken och våra serveringar!

Personal till Slottsbutiken

I Tjolöholms Slottsbutik arbetar du som Tjolöholms ansikte utåt. Du arbetar både med att informera våra besökare om Tjolöholm och med sedvanliga butiksuppgifter, biljettförsäljning samt enklare städning. Här är det viktigt att de gott värdskap och service till godsets alla besökare.

Under höst- och vårsäsong erbjuder vi arbetstid i huvudsak på lördagar och söndagar samt under slottets stora julmarknad och under sommarsäsong veckans alla dagar.

Vi ser att du är en person som skapar en positiv atmosfär runt dig, både internt och externt. Du är självständig och lösningsfokuserad. Erfarenhet och känsla för varuexponering är meriterande. God engelska är ett krav och andra språk är ett plus. Engelska som modersmål är meriterande. Det är visstidsanställning vi erbjuder. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Välkommen med din ansökan och CV snarast! Skicka ansökan till: karin.kvicklund@tjoloholm.se

Servispersonal till Kafé Manegen

Skulle du vilja vara en del av besöksupplevelsen i Kafé Manegen, arbeta i sekelskifteskläder och ge gott värdskap och service? I Kafé Manegen arbetar du med sedvanliga kaféuppgifter, smörgåsberedning, kassauppgifter, disk och samt enklare städning. Erfarenhet från kök och mathantering är meriterade.

Under höst- och vårsäsong erbjuder vi arbetstid i huvudsak på lördagar och söndagar samt under slottets stora julmarknad och under sommarsäsong veckans alla dagar, då även kvällsarbete kan förekomma.

Vi ser att du är en person som skapar en positiv atmosfär runt dig, både internt och externt. Du är självständig och lösningsfokuserad. God engelska är ett krav och andra språk är ett plus. Det är visstidsanställning vi erbjuder. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Välkommen med din ansökan och CV snarast! Skicka ansökan till: gunilla.meyer@tjoloholm.se

Servispersonal till Storstugan

Vi behöver serveringspersonal till restaurang Storstugan. Här har du möjlighet att få ett varierande jobb med stundtals högt tempo och chans att träffa många människor. Arbetstiderna är i huvudsak förlagda till helger och dagtid, men även kvällsarbete förekommer. Erfarenhet av servering är meriterande. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer. Skicka din ansökan med cv och personligt brev till sofia.niering@tjoloholm.se.

Guide

Skulle du vilja guida på sagolika Tjolöholms Slott? Kan du tänka dig att bära sekelskifteskläder som arbetskläder? Har du en utpräglad känsla för värdskap och förmåga att berätta på ett medryckande och engagerande sätt? Är du intresserad av både svensk och brittisk kulturhistoria?

Som guide hos oss kommer du genomföra klassiska slottsvisningar som berättar om slottets historia och tillkomst och även guida tillfälliga utställningar. För dig med skådespelartalanger finns också möjlighet att hålla en mycket uppskattad dramatiserad barnvisning.

Under vår- och höstsäsong erbjuder vi arbetstid i huvudsak på lördagar och söndagar och under sommarsäsong veckans alla dagar. Vi vill gärna att du har möjlighet att arbeta frekvent under sommarmånaderna.

Vi ser att du är en person som skapar en positiv atmosfär runt dig, både internt och externt. Du är självständig och lösningsfokuserad. Guidningarna sker i huvudsak på svenska men även på engelska. Engelska som modersmål är meriterande. Andra språk är ett plus. Förutom guidning tillkommer andra kringliggande arbetsuppgifter som lättare städning, öppning och stängning av byggnader etc. Universitetsutbildning med relevant inriktning är meriterande.

Det är visstidsanställning vi erbjuder. Tänk på att slottet enklast nås med bil, då det saknas allmänna kommunikationer.

För närvarande tar vi inte fler guider. 

Evenemangspersonal

Vill du arbeta extra på Tjolöholms Slott? Skicka gärna din ansökan till oss. Vi har verksamhet året runt och flera stora evenemang som kräver extra personal. Ansökan skickas till david.dagemark@tjoloholm.se.

Städpersonal

Vi söker även städpersonal som skall jobba med städ på slottet och i hotellverksamheten samt med tvätt. Vi söker personer med goda språkkunskaper i svenska och engelska samt städvana inom städyrkesbranschen med minst ett års erfarenhet. Intyg och referenser krävs. I första hand är det timanställningar vi erbjuder. Ansökningar skickas direkt till maria.forssell@tjoloholm.se.

Serveringspersonal

Till slottet och Storstugan behövs serveringspersonal. Vi söker personer med goda språkkunskaper i svenska och engelska samt serveringsvana med minst ett års erfarenhet. Intyg och referenser krävs. I första hand är det timanställningar vi erbjuder. Ansökningar skickas direkt till info@tjoloholm.se.

Trädgårdspersonal

Tjolöholms Slott har stor trädgård och vidsträckta naturområden. Eventuella nyanställningar kommer att annonseras här. I första hand rör det sig om säsongs- och timanställningar. Vi samarbetar också med trädgårdsutbildningar om praktikplatser. Kontaktperson är chefsträdgårdsmästare Eva Rosén, eva.rosen@tjoloholm.se.

Spontanansökningar

Om du är intresserad av att jobba inom andra delar av verksamheten är spontanansökningar välkomna till info@tjoloholm.se. Eftersom det är 3-4 km från närmaste busshållplats rekommenderas körkort och egen bil, oavsett vilken del av verksamheten man vill arbeta inom.

Praktikplatser

Vi tar årligen emot ett antal praktikanter från högskola och andra yrkesinriktade utbildningar. Är du intresserad av att göra praktik hos oss? Skicka din förfrågan till info@tjoloholm.se.