Restaurang Storstugan

Storstugan byggdes 1904 i nationalromantisk stil och är vackert belägen med utsikt över ängar, åkrar och hav. I restaurangen serveras mat lagad på närproducerade och ekologiska råvaror, samt lyxig fika. Bland sommarens rätter finns bland annat Fru Dicksons lyxiga räksmörgås, Trädgårdsmästare Jonssons sommarsallad och Smågrevarnas köttbullar. Grönsaker och örter odlas bland annat i Tjolöholms egen köksträdgård utanför museistugan Hemtrefnaden. Titta gärna in i köksträdgården och se odlingarna!

Storstugan är öppen för julbord i december, endast förbokning. Från 13 januari är Storstugan öppen fredag-söndag kl 11-16, med mat, fika och ett urval av Slottsbutikens utbud. Bordsbokning på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

Frukost i Storstugan

Till den 18 december serveras frukost i restaurang Storstugan onsdag till söndag kl 8.30-10. Vuxen 95 kr, barn upp till 14 år 65 kr. Bordsbokning på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

Kafé Manegen

Vill du njuta av en fika med utsikt över slottet gör du det i Kafé Manegen, inrett i det som en gång var godsets ridhus. Här serveras lättare mat, smörgåsar och hembakade kakor av närproducerade råvaror. All mat finns som take away för dig som vill ta med dig picknick att avnjuta i slottsträdgården eller längs någon av de otaliga promenadstigarna som finns i området.

I direkt anslutning till kaféet ligger Tjolöholms lekby. Där kan barnen leka i ett återskapat Tjolöholm med byhus, stall och skola.

Kafé Manegen och Tjolöholms lekby är nu stängt för säsongen och öppnar åter den 10 mars 2023.

Slottet – Afternoon tea

Slottet är i första hand öppet för visningar, men vid vissa tillfällen går det även att äta i slottsmatsalen. Utvalda helger under vår och höst kan du boka lyxigt afternoon tea, serverat enligt slottets brittiska traditioner i slottsmatsalen.

Vid ankomst välkomnas du in i slottshallen. Om du har förbeställt visning startar din afternoon tea-upplevelse med en rundtur i slottets salonger. Njut av de vackra inredningarna och alla detaljer! Afternoon tea serveras i slottets matsal, där ni serveras en soppa till förrätt samt sandwiches, scones med tillbehör och utsökta bakverk. Till detta ingår det te från slottets specialkomponerade temeny. Vill du förhöja upplevelsen med ett glas utsökt champagne kan du boka det i samband med biljettköpet.

Under våren 2023 serveras afternoon tea den 25 och 26 februari, 25 och 26 mars, 29 och 30 april (Valborgsmässoafton) samt 27 och 28 maj (Mors dag). 485 kr per person.

I slottet serveras också julmiddag i december, under mellandagarna är det julkafé i slottsmatsalen samt anordnas oförglömliga fester och bröllop.