Restaurang Storstugan

Öppet 08.30-16 alla veckans dagar (drop in frukost 08.30-10, varm mat från 11.00 och köket stänger 15.45). I restaurangen serveras årstidsinspirerande varmrätter lagade på närproducerade råvaror. Vid vackert väder är det underbart att sitta på gårdsplanen eller i trädgården med utsikt över åkrar och strandängar. Under höst och vinter sprakar brasan i öppna spisen och sprider värme efter långa naturpromenader. Storstugan byggdes 1904 som ett folkets hus. Här samlades godsets arbetare för att fira midsommar, skördefest och jul.

Kafé Manegen och Lekbyn

Öppet 11-17 alla dagar. Vill du njuta av en fika med utsikt över slottet gör du det i Kafé Manegen, inrett i det som en gång var godsets ridhus. Här serveras lättare mat, smörgåsar och hembakade kakor av närproducerade råvaror. All mat finns som take away för dig som vill ta med dig picknick att avnjuta i slottsträdgården eller längs någon av de otaliga promenadstigarna som finns i området. I direkt anslutning till kaféet ligger Tjolöholms lekby. Där kan barnen leka i ett återskapat Tjolöholm med byhus, stall och skola.

Afternoon tea 2023 på slottet

Utvalda helger under vår och höst kan du boka lyxigt afternoon tea, serverat enligt slottets brittiska traditioner.
Vid ankomst välkomnas du in i slottshallen. Om du har förbeställt visning startar din afternoon tea-upplevelse med en rundtur i slottets salonger. Njut av de vackra inredningarna och alla detaljer!
På plats vid ditt bord serveras en soppa till förrätt samt sandwiches, scones med tillbehör och utsökta bakverk. Till detta ingår det te från slottets specialkomponerade temeny. Vill du förhöja upplevelsen med ett glas utsökt champagne kan du boka det i samband med biljettköpet. Vid avvikande kost, kontakta oss före bokning på info@tjoloholm.se eller 0300-40 46 00.

Under 2023 serveras afternoon tea 7, 8, 21 och 22 okt. 485 kr per person.