Restaurang Storstugan

Öppet 08.30-16 fredag till söndag. (drop in frukost 08.30-10, varm mat från 11.00 och köket stänger 15.45). Frukost kostar 125kr/vuxen och 75kr/barn. I Storstugan serveras årstidsinspirerande varmrätter lagade på närproducerade råvaror. Vid vackert väder kan vi rekommendera vår uteservering.

Om du vill boka bord är du välkommen att ringa 0300-40 46 10

Kafé Manegen och Lekbyn

Öppet 11-16 fredag till söndag. Vill du njuta av en fika med utsikt över slottet gör du det i Kafé Manegen. Här serveras lättare mat, smörgåsar och hembakat. All mat finns som take away för dig som vill ta med dig picknick att avnjuta i slottsträdgården eller längs någon av de otaliga promenadstigarna som finns i området. I direkt anslutning till kaféet ligger Tjolöholms lekby. Där kan barnen leka i ett återskapat Tjolöholm med byhus, stall och skola.

Afternoon tea 2023 på slottet

Utvalda helger under vår och höst kan du boka lyxigt afternoon tea, serverat enligt slottets brittiska traditioner.
Vid ankomst välkomnas du in i slottshallen. Om du har förbeställt visning startar din afternoon tea-upplevelse med en rundtur i slottets salonger. Njut av de vackra inredningarna och alla detaljer!
På plats vid ditt bord serveras en soppa till förrätt samt sandwiches, scones med tillbehör och utsökta bakverk. Till detta ingår det te från slottets specialkomponerade temeny. Vill du förhöja upplevelsen med ett glas utsökt champagne kan du boka det i samband med biljettköpet. Vid avvikande kost, kontakta oss före bokning på info@tjoloholm.se eller 0300-40 46 00.

Under 2023 serveras afternoon tea 7, 8, 21 och 22 okt. 485 kr per person.

Christmas Tea i slottet

Under julmarknaden erbjuder vi ”Christmas Tea” i slottet där du får uppleva julens smaker i den vackert dekorerade slottsmatsalen. Du och ditt sällskap serveras slottets eget te, brittiska snittar, pajer samt scones och söta bakverk med julsmaker.

Efter ”Christmas Tea” är det perfekt tid att strosa runt i slottet och på vår charmiga julmarknad. Så varför vänta? Boka din plats för ”Christmas Tea” redan nu. Vi ser fram emot att välkomna dig till en minnesvärd stund fylld av julglädje och värme!
I år anordnas julmarknaden den 17-19 november, 24-26 november och 30 november- 3 december. Samtliga dagar har vi tre sittningar Christmas Tea. 365kr per person

Julbord i Restaurang Storstugan

Välkomna att avnjuta ett klassiskt julbord i Restaurang Storstugan under utvalda datum i December. En kulinarisk smakupplevelse tillagat på lokala råvaror. Begränsat antal platser, bokning med god framförhållning rekommenderas.

Under 2023 serveras julbord 7, 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17 dec. 695/kr för vuxna, 325 kr för barn mellan 3-14 år.