fbpx

Besökscentrum och Butik

I Slottsbutiken kan du köpa biljetter till slottet, trädgårdsvisningar och andra evenemang på området. Du kan få tips och råd om vad som finns att göra på Tjolöholm beroende på dina intressen; var du kan ha picknick, vandra i naturen, äta god mat, fika, vad som är öppet och finns att upptäcka och besöka för både barn och vuxna i alla åldrar. Du kan få hjälp med det mesta.

Slottsbutiken har ett varierat och omväxlande utbud av kvalitetsprodukter och många varor är sådant som du bara hittar hos oss. Vi letar ständigt efter nya vackra saker att erbjuda! Slottsbutiken har en tydlig koppling till platsen genom att spegla slottets brittiska arv med produkter från England, mycket med mönster från Arts and Crafts-tiden av t ex William Morris samt saker med koppling till varuhuset Liberty i London. En annan del av butiken har trädgårdsfokus och sommartid säljs växter utvalda av slottets trädgårdsmästare samt kvalitetsredskap för trädgården från England och Sverige. Det finns även produkter med allmogekänsla för att spegla godsets Allmogeby samt roliga och annorlunda leksaker för barn. Dessutom säljs underbara böcker för barn och vuxna, gammaldags godis och inte att förglömma Tjolöholms egna matprodukter såsom te och kaffe samt salt, honung och senap som tillverkas på Tjolöholm.

Webförsäljning av Tjolöholms kaffe och te

Handel med kaffe och te har en lång tradition inom familjen Dickson, som drev teplantager på Ceylon. Kaffe handlade familjen Dickson med redan i början av 1800-talet. Det är många som uppskattar Tjolöholms egenframtagna produkter men kanske inte har möjlighet att besöka Slottsbutiken, därför kan du köpa dessa produkter online.

Klicka här för att köpa hem Tjolöholms exklusiva kaffe och te.

Butiker längs Tjolöholmsvägen

Längs vägen mot Tjolöholm finns flera andra butiker som är väl värda ett besök:

I Tjolöholms gårds köttbod handlar du gårdens eget färska kött samt korv och hamburgare, öppet dagligen.

Gårdsbutiken längs Tjolöholmsvägen säljer växter, grönsaker, livsmedel och Fjäråsspecialiteten pepparrot, öppen varje dag året runt.

Godishavet har ett stort sortiment av lösgodis, öppet torsdag-söndag. 

Godsmagasinet har ett stort urval av antikviteter och loppisfynd i mysig miljö.