Slott

Slottet är öppet för besök fredag-söndag samt helgdagar kl 11-16. Du går runt på egen hand i slottets vackra rum, med hjälp av en skriftlig information. På plats finns guider som kan hjälpa dig tillrätta och svara på frågor.

Vill du besöka slottet med en kunnig guide anordnas även detta. Du får följa med på en spännande tur genom runt tjugo av slottets storslagna rum och lära dig mer om slottets historia och inredning. Slottsvisningen tar ca 45 min och erbjuds lördagar, söndagar och helgdagar kl 11 och kl 15.

Trädgård och natur

Upptäck Tjolöholms trädgårdar och naturområden! Trädgårdarna och naturområdena är normalt öppna varje dag, dygnet runt.

Missa inte mängderna av promenadvägar på godset som kan ta dig på långa promenader i skog och längs havet. Klicka här för att hitta kartor.

Mat och dryck

Restaurang Storstugan är öppen fredag-söndag samt helgdagar kl 12-18. Här serveras varmrätter, soppa, räksmörgås och lyxig fika.

Fredag-söndag samt helgdagar har Kafé Manegen öppet kl 11-16. Här serveras lättare lunch och fika. Kaféet är inrett i godsets gamla ridhus, så här finns gott om ytor och högt i tak, dessutom finns det bord utomhus och ”utomhus under tak” i det rymliga Magasinet. All mat går att få som take away.

Alla besökare är varmt välkomna att ta med egen matsäck och njuta av picknick i slottsträdgården eller i naturområdena. På badstranden finns grillplatser och picknickbänkar för allmänheten.

Butik

Fredag-söndag samt helgdagar har Slottsbutiken öppet kl 11-16. Här hittar du inredning, trädgårdsprodukter, böcker, delikatesser, leksaker och mycket mer.

Vagnsmuseum

Öppet fredag-söndag samt helgdagar kl 11-16. Fri entré.

Barn och familj

I Tjolöholms lekby kan barnen stoja och leka inomhus, i återskapad Tjolöholmsmiljö med stuga, skola och stall. Öppet fredag-söndag samt helgdagar kl 11-16. Entré 60 kr.

”Jakten på det försvunna Tjolöholm” tar med dig till spännande platser på godset och med hjälp av qr-koder får du lösa en rebus och kan vinna pris. Läs mer här. 

Lekskeppet vid badstranden är tillgängligt dygnet runt. Klicka här för att läsa mer om alla aktiviteter för barn.

Boende

Att checka in på Tjolöholm är inte som att komma till ett vanligt hotell. Här bor man i eget hus, i historisk miljö som gäst på godset. Du får egen trädgård och kan sköta dig helt själv, vill du inte träffa eller komma nära någon under din vistelse går det utmärkt, så boendet är ett bra alternativ så här i virustider. Du kan stanna en natt, weekend eller veckovis. Välkommen att boka online eller på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

Hela årets öppetdagar

Slottet: Fredag-söndag 11 februari-27 november, dagligen 17 juni-4 september.
Slottsbutiken: Fredag-söndag 1 januari-31 december, dagligen 3 juni-4 september
Restaurang Storstugan: Fredag-söndag 11 februari-27 november, dagligen 17 juni-4 september, julbord i december.
Kafé Manegen: Fredag-söndag 1 januari-31 december, dagligen 17 juni-4 september
Tjolöholms lekby och vagnsmuseet: Fredag-söndag 1 januari-31 december, dagligen 17 juni-4 september
Museistugan Hemtrefnaden och slottskyrkan: dagligen 17 juni-4 september

Med reservation för ändringar.