Tjolöholms Slott håller öppet som planerat, med med vissa undantag. Slottet är öppet med möjlighet att på egen hand se första våningen och delar av utställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s” (däremot ges tills vidare inga allmänna visningar av slottet eller utställningen). Kafé Manegen är öppet och serverar fika och lättare lunch. Här finns stora ytor och många bord utomhus! För barnen finns Tjolöholms lekby i Manegen, skattjakten Äventyrsrundan och lekskeppet vid stranden. Slottet, Slottsbutiken, Kafé Manegen och lekbyn är öppna helger samt 21-22 maj, dagligen från 13 juni. Glöm inte att slottsträdgården och naturen bjuder på blommor, skön avkoppling och hälsosam luft, och att det finns mängder av promenadvägar att välja mellan. Varmt välkomna!

Slott

På grund av coronaviruset väljer vi att pausa alla allmänna visningar av slottet och utställningen ”Dresses and Decadence – The Stylish 1920s”. Istället finns det möjlighet att på egen hand bese slottets första våning samt delar av klädutställningen. Slottet är öppet helger samt 21-22 maj kl 12-16. Entré till slottet 75 kr, barn 5-15 år 25 kr. Det finns inte någon möjlighet att förköpa biljett, utan entrébiljett betalas på plats i slottet.

Trädgård

Upptäck Tjolöholms trädgårdar och naturområden! Trädgårdarna och naturområdena är normalt öppna varje dag, dygnet runt.

Varje dag kl 14.00 är det trädgårdsvisning med någon av Tjolöholms trädgårdsmästare. Köp biljett till trädgårdsvisningen här. Du kan också köpa biljett i Slottsbutiken, öppen helger kl 10.30-16, eller direkt av guiden när visningen startar.

Mat och dryck

Kafé Manegen är öppet helger samt 21-22 maj kl 11.30-16 och serverar fika, pannkakor, smörgåsar, paj och matig sallad. Kaféet är inrett i godsets gamla ridhus, så här finns gott om ytor och högt i tak, dessutom finns det många bord utomhus. I Slottsbutiken finns kaffe och fika från kl 10.30.

Alla besökare är varmt välkomna att ta med egen matsäck och njuta av picknick i slottsträdgården eller i naturområdena. På badstranden finns grillplatser och picknickbänkar för allmänheten.

Shopping

Slottsbutiken i Manegen är öppen helger samt 21-22 maj kl 10.30-16.

Barn och familj

I Manegen finns Tjolöholms lekby. Här kan barn och vuxna leka i ett återskapat Tjolöholm från 1900-talets början – laga mat i allmogestugan, läsa läxor i skolan eller rykta hästarna i stuteriet. Det kostar 60 kr per barn att leka i lekbyn, inklusive karta med en utmaning att hitta saker längs en runda och en liten present. Lekbyn är öppen helger samt 21-22 maj kl 10.30-16. Max 15 personer åt gången får vistas i lekbyn för att undvika trängsel.

Lekskeppet vid badstranden är tillgängligt dygnet runt. Utvalda dagar ges även dramatiserade barnvisningar av slottet. Klicka här för att läsa mer om alla aktiviteter för barn.

Mer att upptäcka

Missa inte mängderna av promenadvägar på godset som kan ta dig på långa promenader i skog och längs havet. Klicka här för att hitta kartor.

Boende

Att checka in på Tjolöholm är inte som att komma till ett vanligt hotell. Här bor man i eget hus, i historisk miljö som gäst på godset. Du får egen trädgård och kan sköta dig helt själv, vill du inte träffa eller komma nära någon under din vistelse går det utmärkt, så boendet är ett bra alternativ så här i virustider. Du kan stanna en natt, weekend eller veckovis. Välkommen att boka på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.