Tjolöholms Slott håller öppet varje helg under hösten. I slottet finns möjlighet att på egen hand bese första våningen och andra våningen samt av utställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s”. Hemlagad helglunch äter du i Storstugan, och Kafé Manegen serverar fika och lättare lunch. Här finns gott om avstånd och bord både inom- och utomhus. Slottsbutiken bjuder på härlig shopping. För barnen finns Tjolöholms lekby i Manegen, skattjakten Äventyrsrundan och lekskeppet vid stranden. Glöm inte att slottsträdgården och naturen bjuder på skön avkoppling och hälsosam luft, och att det finns mängder av promenadvägar att välja mellan. Varmt välkommen!

Slott

Vi erbjuder våra besökare att på egen hand bese slottets interiörer och klädutställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s”. Öppet lördag-söndag kl 11-16, sista insläpp kl 15. Entré till slottet vuxen 130 kr, barn 5-15 år 50 kr. Förköp gärna din biljett här eller i Slottsbutiken. Biljett gäller för en timme i slottet under angiven tid. Antalet biljetter per timme är begränsat för att undvika trängsel. Alla guidade visningar är inställda tillsvidare.

Trädgård och natur

Upptäck Tjolöholms trädgårdar och naturområden! Trädgårdarna och naturområdena är normalt öppna varje dag, dygnet runt.

Missa inte mängderna av promenadvägar på godset som kan ta dig på långa promenader i skog och längs havet. Klicka här för att hitta kartor.

Mat och dryck

Kafé Manegen är öppet lördag-söndag kl 11-16 och serverar lättare lunch och fika. Kaféet är inrett i godsets gamla ridhus, så här finns gott om ytor och högt i tak, dessutom finns det många bord utomhus. All mat går att få som take away.

Restaurang Storstugan är öppen lördag-söndag kl 12-16 och serverar helglunch och lyxig fika.

Alla besökare är varmt välkomna att ta med egen matsäck och njuta av picknick i slottsträdgården eller i naturområdena. På badstranden finns grillplatser och picknickbänkar för allmänheten.

Shopping

Slottsbutiken i Manegen är öppen lördagar-söndagar kl 11-16. Här hittar du slottets utvalda presentartiklar och delikatesser.

Barn och familj

I Manegen finns Tjolöholms lekby. Här kan barn och vuxna leka i ett återskapat Tjolöholm från 1900-talets början – laga mat i allmogestugan, läsa läxor i skolan eller rykta hästarna i stuteriet. Det kostar 60 kr per barn att leka i lekbyn, inklusive karta med en utmaning att hitta saker längs en runda och en liten present. Lekbyn är öppen lördagar-söndagar kl 11-16. Max 15 personer åt gången får vistas i lekbyn för att undvika trängsel.

Äventyrsrundan tar med dig till spännande platser på godset och med hjälp av qr-koder får du lösa en rebus och kan vinna pris. Läs mer om Äventyrsrundan här. 

Lekskeppet vid badstranden är tillgängligt dygnet runt. Klicka här för att läsa mer om alla aktiviteter för barn.

Boende

Att checka in på Tjolöholm är inte som att komma till ett vanligt hotell. Här bor man i eget hus, i historisk miljö som gäst på godset. Du får egen trädgård och kan sköta dig helt själv, vill du inte träffa eller komma nära någon under din vistelse går det utmärkt, så boendet är ett bra alternativ så här i virustider. Du kan stanna en natt, weekend eller veckovis. Välkommen att boka online eller på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.