Tjolöholms Slott håller öppet varje dag hela sommaren. I slottet finns möjlighet att på egen hand bese första våningen och andra våningen samt av utställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s”. Kafé Manegen är öppet och serverar fika och lättare lunch. Här finns stora ytor och många bord utomhus! Slottsbutiken och sommarbutiker bjuder på härlig shopping. För barnen finns Tjolöholms lekby i Manegen, skattjakten Äventyrsrundan och lekskeppet vid stranden. På badplatsen kan du ta uppfriskande bad och spana efter krabbor. Glöm inte att slottsträdgården och naturen bjuder på blommor, skön avkoppling och hälsosam luft, och att det finns mängder av promenadvägar att välja mellan. Varmt välkomna!

Slott

Vi erbjuder våra besökare att på egen hand bese slottets interiörer och klädutställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s”. Entré till slottet vuxen 130 kr, barn 5-15 år 50 kr. Förköp gärna din biljett här eller i Slottsbutiken. Biljett gäller för en timme i slottet under angiven tid. Antalet biljetter per timme är begränsat för att undvika trängsel. Alla guidade visningar är inställda tillsvidare.

Trädgård

Upptäck Tjolöholms trädgårdar och naturområden! Trädgårdarna och naturområdena är normalt öppna varje dag, dygnet runt.

Varje dag kl 14.00 är det trädgårdsvisning med någon av Tjolöholms trädgårdsmästare. Köp biljett till trädgårdsvisningen här. Du kan också köpa biljett i Slottsbutiken. 

Mat och dryck

Kafé Manegen är öppet kl 10.30-16 och serverar fika, pannkakor, smörgåsar, paj och matig sallad. Kaféet är inrett i godsets gamla ridhus, så här finns gott om ytor och högt i tak, dessutom finns det många bord utomhus. All mat går att få som take away.

Restaurang Storstugan är öppen varje dag kl 12-16.

Alla besökare är varmt välkomna att ta med egen matsäck och njuta av picknick i slottsträdgården eller i naturområdena. På badstranden finns grillplatser och picknickbänkar för allmänheten.

Shopping

Slottsbutiken i Manegen är öppen kl 10.30-16. Här hittar du slottets utvalda presentartiklar och delikatesser. I sommarbutiken Kvarnskafferiet finns nybakt fika och andra godsaker och FB Interiör erbjuder inredningsdetaljer, öppet kl 11-16.

Barn och familj

I Manegen finns Tjolöholms lekby. Här kan barn och vuxna leka i ett återskapat Tjolöholm från 1900-talets början – laga mat i allmogestugan, läsa läxor i skolan eller rykta hästarna i stuteriet. Det kostar 60 kr per barn att leka i lekbyn, inklusive karta med en utmaning att hitta saker längs en runda och en liten present. Lekbyn är kl 10.30-16. Max 15 personer åt gången får vistas i lekbyn för att undvika trängsel.

Lekskeppet vid badstranden är tillgängligt dygnet runt. Klicka här för att läsa mer om alla aktiviteter för barn.

Mer att upptäcka

Museistugan Hemtrefnaden – kom in i ett av de idylliska byhusen som byggdes vid sekelskiftet åt godsets arbetare. Utanför huset finns det en frodig köksträdgård. Öppet 10.30-16, fri entré.

Slottskyrkan – stod klar samtidigt som slottet. Öppen varje dag kl 12-16, fri entré.

Vagnsmuseet – se godsets vagnsamling och slottets första dammsugare. Öppet kl 10.30-16, fri entré.

Missa inte mängderna av promenadvägar på godset som kan ta dig på långa promenader i skog och längs havet. Klicka här för att hitta kartor.

Boende

Att checka in på Tjolöholm är inte som att komma till ett vanligt hotell. Här bor man i eget hus, i historisk miljö som gäst på godset. Du får egen trädgård och kan sköta dig helt själv, vill du inte träffa eller komma nära någon under din vistelse går det utmärkt, så boendet är ett bra alternativ så här i virustider. Du kan stanna en natt, weekend eller veckovis. Välkommen att boka online eller på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.