Tjolöholms unika och vackra miljöer lämpar sig utmärkt för fotograferingar och filminspelningar av olika slag. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller om du vill genomföra en fotografering eller filmning på Tjolöholm. Klicka här för att istället läsa mer om några av de filminspelningar som genomförts på Tjolöholm under 100 år.

Privatpersoner

Privatpersoner är välkomna att ta bilder på våra byggnader och trädgårdar. För publicering i sociala medier, tagga gärna med #tjolöholm. I slottet får man fotografera på visningarna, utan blixt och under förutsättning att man inte stör gruppen eller visningen.

Bröllopsfotografering

Bröllopsfotografering i slottet kostar från 4 000 kr (två timmar), därefter 1500kr/tim

Kommersiella fotograferingar

Företag som vill nyttja Tjolöholms miljöer för att ta modebilder, produktfotograferingar eller andra typer av kommersiella bilder eller filmer måste alltid först kontakta Tjolöholm på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se. Kommersiella fotograferingar och filmatiseringar tillåts endast efter överenskommelse med Tjolöholms Slott. Detta gäller både utomhus i trädgårdarna och inomhus i slottet. Detta gäller även skolor och utbildningsprojekt, samt vid tillfällen då företag fotograferar privatpersoner.

Kommersiell porträttfotografering i slottsträdgården kostar från 1500 kronor

Kommersiell fotografering i slottsträdgården kostar från 1500 kr/timme, från 2 500 kr/halvdag och från 5 000 kr för heldag
Kommersiell fotografering i slottet kostar från 3 000 kr (en timme), därefter 1 500 kr/tim
Kommersiell filmning i slottet kostar från 4 000 kronor (två timmar), därefter 1500 kr/tim

Mer information om fotografering och filminspelningar

Tjolöholms Slott erbjuder en rad olika typer av miljöer som lämpar sig mycket väl för fotografering och film och vi är glada åt alla förfrågningar. Stiftelsen Tjolöholm förbehåller sig rätten att avgöra om förfrågan är förenlig med Tjolöholms Slotts värdegrund och varumärke, samt sätter pris efter bland annat hur omfattande produktionen är.

Tänk gärna på att september till och med maj är den bästa tiden på året för fotografering och filmning på Tjolöholm, då slottet inte är öppet på vardagar. Juni, juli och augusti är högsäsong för allmänna besökare. Området och trädgårdarna är öppna för allmänheten alla dagar året om.

Varför måste det bokas och varför kostar det pengar?

Antalet förfrågningar med Tjolöholm som location är stort. Därför måste det bokas, så att vi kan hänvisa till lämpliga tillfällen, erbjuda en god service och se till att olika fotograferingar inte krockar med varandra eller våra egna arrangemang.

Alla intäkter går till att bevara och utveckla Tjolöholms värdefulla natur och kulturarv. Intäkterna är nödvändiga för att vi skall kunna erbjuda vackra miljöer, både exteriört och interiört.

Kontakt

Undrar du över något eller vill du göra en bokning, kontakta evenemangschef David Dagemark, tel 0300-40 46 17 eller e-post david.dagemark@tjoloholm.se.