Tjolöholmshalvön är känd för sitt rika djur- och växtliv. Här erbjuds mängder av promenadstigar som passerar naturskyddade gammelekar, strandängar, utsiktpunkter, karga klippstränder och lummiga ädellövskogar. Tjolöholm är en av få ”tysta områden” i Göteborgsregionen där det inte finns något störande buller alls.

I skogen nära slottet finns många olika stigar och promenadvägar, t ex strandpromenaden med havsutsikt mellan småbåtshamnen och badstranden. Vill du ta en längre promenad rekommenderas ett besök längre ut på halvön, till Storeskog. Här finns både en barnvagnsanpassad runda och långa, snirkliga stigar. Det finns även stigar i de så kallade Stuteribergen öster om Tjolöholm.

I menyn hittar du olika kartor som hjälper dig att hitta rätt. I anslutning till parkeringarna finns en skylt som ger mer information om de olika stigarna. En mer omfattande broschyr med alla stigar utmärkta och med beskrivningar på stopp och sevärdheter längs vägen finns att köpa i Slottsbutiken. Tänk på att all eldning utanför anvisad plats är förbjuden. Det finns grillplatser vid badstranden samt vid vindskyddet vid Bergsjön/Kvarndammen i stuteribergen.

Ta gärna med din hund men tänk på att hundar alltid måste vara kopplade, även i naturområdena.

SONY DSC