Badlivet på Tjolöholm har långa traditioner. I många generationer har besökare njutit av salta bad nedanför slottet. De stora gräsytorna är perfekta för en solig picknick vid havet. Under riktigt heta sommardagar är det många som svalkar sig under gammelträdens väldiga lövkronor. Idag finns här en liten sandstrand för de minsta barnen och en handikappanpassad badbrygga. Badbryggan vid slottets badstrand ligger normalt i från början av juni till 31 augusti (viss avvikelse kan förekomma). I anslutning till badstranden ett stort lekskepp som barnen kan klättra i samt flera grillplatser.

Tjolöholm är ett omtyckt fågelområde och tyvärr kan fågelspillning förekomma i gräset, framför allt i det låga gräset närmast vattnet. Lite längre upp är det högre gräs och mindre spillning, det finns även klippor och flera picknickbord/grillplatser att sitta vid.

Aktuell vattentemperatur

Klicka här för att se aktuell vattentemperatur.

Runt Tjolöholmshalvön sträcker sig vidsträckta strandängar och karga klippstränder. För den mer äventyrlige finns det flera badklippor som lämpar sig för ett dopp i Kungsbackafjordens salta vatten.