Tjolöholms gods är en oas som erbjuder ljuvlig avkoppling från stadslivets vardagspuls. Att bo i något av våra boenden är inte som att komma till ett vanligt hotell. Här bor ni i eget hus, i historisk miljö och i de flesta fall med egen trädgård och eget kök. Vi har ingen hotellreception utan du checkar in på egen hand. Observera också att vi normalt sett inte har någon kvällsöppen servering eller frukost.

Om ni bara bokar en natt vill vi verkligen rekommendera er att ha extra tid före er incheckning eller efter er utcheckning för att riktigt hinna njuta av Tjolöholms slott, slottsträdgård och naturomgivningar.

Du kan boka boende i allmogebyn via knappen nedan. Vi har också boende i Grindstugan och Gemaket, som inte är bokningsbara online. Kontakta oss på 0300-404600 eller info@tjoloholm.se om du vill boka dessa eller har andra frågor till oss!

Priset för boende varierar med säsong, veckodag och längd på vistelsen. I grundpriset ingår alltid två personer. Vistelser över flera nätter ger lägre pris per natt. Utöver två personer kostar extra vuxen 300 kr/natt och extra barn 4-12 år 200 kr/natt.

Höstlovserbjudande

Ta med dig familjen och få ett par avkopplande dagar på Tjolöholm. Under höstlovet har Tjolöholm öppet 28 oktober-1 november.  Lek i Tjolöholms lekby – en återskapad historisk miljö inspirerad av Tjolöholms historia, och gå på upptäcktsfärd i omgivningarna. I anslutning till lekbyn finns Kafé Manegen och i slottsbutiken finns presentartiklar för både stora och små.

Missa inte heller att gå in på slottet, se de överdådiga inredningen och alla detaljer som exempelvis den rundspolande duschen och grevebarnens leksaker. Slottet och Manegen med lekby, kafé och slottsbutik är öppet kl 11-16 den 28 oktober-1 november. Restaurang Storstugan är öppen kl 12-16 den 31 oktober-1 november.

Utomhus rekommenderar vi Äventyrsrundan, där du med hjälp av en karta och qr-koder letar efter olika platser. Hittar du alla platser och löser rebusen kan du vinna ett fint pris! Du kan också leka vid Montrose, lekskeppet vid stranden, och gå på svampjakt längs skogens olika stigar.

Bor du minst två nätter under höstlovet, ankomst tisdag-fredag, erbjuder vi en rabatt på boendet. I erbjudandet ingår dessutom frukost serverad framför brasan i Storstugan, fri lek i Tjolöholms lekby inklusive runda med utmaningar och en liten present, broschyr med översikt över Tjolöholms många stigar samt Äventyrsrundan.

2018_COE_Logos_Green-bkg_translations_sv_SEbykarta 2014

Allmogebyn

Husen är parhus och består av två lägenheter med egen ingång och trädgård. De är inredda i sekelskiftesstil och består av en sängkammare med himmelssäng och kakelugn samt en storstuga med stor matplats och ett fullt utrustat kök. Vedspisen är bevarad i originalskick. I varje hus finns det två bäddar i dubbelsäng samt två enkelbäddar i fållbänkar.LÄS MER

Grindstugan

Huset är inrett i engelsk cottagestil med vackra jugendmöbler. På nedre plan finns fullt utrustat kök samt vardagsrum med matsal och öppen spis. En trappa upp väntar den ljuvliga sängkammaren i Tjolöholmsgrönt med textilier av William Morris. Huset har två bäddar i dubbelsäng samt två bäddar i bäddsoffa och badrum med badkar.Will_June 26th-3738LÄS MER

Gemaket

Ett romantiskt gemak med sovrum och badrum inrett på Storstugans ovanvåning. Det stora badrummet är bland annat utrustat med träbadkar för varma bad i skenet av levande ljus. Från Gemaket är det vacker utsikt över det halländska jordbrukslandskapet.Storstugan-0509LÄS MER