Att checka in på Tjolöholm är inte som att komma till ett vanligt hotell. Här bor ni i eget hus i historisk miljö. Nedan finns mer information om Tjolöholms boende som kan vara bra att känna till. Tveka inte att kontakta oss på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se om det är något mer du undrar över!

INGÅR PARKERING?

Parkering ingår i boendet, från 13.00 ankomstdagen till 13.00 avresedagen, dvs 2 timmar innan incheckning, samt 3 timmar efter utcheckning. Mer info info om p-tillståndet skickas med bokningsbekräftelsen.

Hur bokar jag för barnen?

Barn 3-14 år bokas som barn och får då en egen bäddad säng. Barn 0-2 år bokas utan kostnad som spädbarn och kan då sova i vårdnadshavarens säng eller i egen medhavd resesäng. Bäddad resesäng för barn 0-2 år kan bokas för 300 kr.

HUR CHECKAR JAG IN?

Då vi saknar bemannad reception sköter man incheckningen själv, enligt instruktioner som ges vid bokningen. Tidigaste incheckning: 15.00. Senaste utcheckning: 10.00. Gångavstånd från parkeringen är mellan 80-250 meter beroende på stuga. Det finns skrindor som du som boendegäst disponerar för att transportera bagage till stugan eller använda på området.

HUR GÖR VI MED DISKEN?

Slutstädning ingår i boendet, men vi förväntar oss att våra gäster inte lämnar efter sig smutsig disk.

FINNS DET TV?

Det finns ingen tv i boendet. Samtliga boende har radio.

FINNS WIFI?

Wifi finns i samtliga boenden utan kostnad. Se ankomstinformationen i boendet eller kontakta bokningen på 0300-40 46 00 för att få inloggningsuppgifter.

HAR VI EGEN TRÄDGÅRD?

De flesta hus har egen trädgård, som är barnvänlig och delvis inhägnad. Sommartid finns det utemöbler i trädgården. Hus 4A Mor Almas och 4B Drängen Nils har egen uteplats på baksidan och omges i övrigt av Rosgården, en visningsträdgård dit allmänheten har tillträde. Husen i Allmogebyn, undantaget Sjukstugan, består av parhus, men husen har helt separat ingång.

VAR KAN VI ÄTA?

Observera att Tjolöholm inte har någon kvällsöppen restaurang på området. Storstugans kafé och restaurang stänger kl 16 (öppen fredag-söndag under större delen av året, dock ej vintertid, samt dagligen till 16 eller 18 under sommaren). Grindstugan och Allmogebyns stugor har ett eget kök med spis, ugn, kylskåp samt mikrovågsugn där ni enkelt kan laga er egen middag. Frys finns i Grindstugan samt hus 1B Smeden Lindvalls.
Frukost erbjuds i restaurang Storstugan 8.30-10.00 de dagar den har öppet och bokas i samband med övernattningen.

FÅR VI GRILLA PÅ UTEPLATSEN?

Det är enbart på anvisad grillplats som det är tillåtet att grilla. Besök Slottsbutiken för att få en karta med dessa grillplatser utmärkta.

FÅR VI TA MED HUNDEN?

I Stuga 1A och 1B är husdjur välkomna. På Tjolöholms område i övrigt är kopplade hundar välkomna utomhus.

Var är min bekräftelse?

Ibland hamnar bekräftelsen i mailens skräppost, så saknar du faktura/bekräftelse/nyckelkod, börja med att titta där.