Det filantropiska tänkandet – att skönhet förädlar människan – har haft en lång tradition inom familjen Dickson som byggde Tjolöholms Slott. Genom vackra hem skulle grogrunden skapas för att dana lyckliga människor som i sin tur skulle kunna skapa ett bättre samhälle. Med detta i åtanke byggdes slottets Allmogeby, där du nu kan få möjlighet att uppleva svensk nationalromantik omgiven av jordbrukslandskap, strandängar och havsvikar. På Tjolöholm kan ni bo två personer i en vecka från 536 kr per person och natt.

Husen är parhus och består av två lägenheter med egen ingång och trädgård. De är inredda i sekelskiftesstil och består av en sängkammare med himmelssäng och kakelugn samt en storstuga med stor matplats och ett fullt utrustat kök. Vedspisen är bevarad i originalskick. I varje hus finns det två bäddar i dubbelsäng samt två enkelbäddar i fållbänkar. Fritt wifi finns i alla hus. Fler bilder från Allmogebyn hittas under fliken ”En rundtur i Allmogebyn”.

Priser

1 250 kr per person och natt. Sänglinne, handdukar och parkeringskort ingår.

Extra vuxen i fållbänk/extrasäng: 750 kr per natt
Barn upp till 10 år i samma säng som förälder: 0 kr
Barn i fållbänk/extrabädd: 500 kr per natt, per person

Enkelrumstillägg 595 kr/natt.

Under sommaren (1 maj-13 september) finns det möjlighet att beställa till frukost för 150 kr per person. Frukosten finns då på plats i huset och du serverar dig själv på morgonen.

Veckouthyrning

Högsäsong (1 maj-30 september): 9 500 kr. Du kan också bo måndag-fredag (4 nätter) för 6 500 kr exklusive städning.

Lågsäsong (1 oktober-30 april): 7 500 kr. Du kan också bo måndag-fredag (4 nätter) för 5 000 kr exklusive städning.

Sänglinne och handdukar ingår för två personer. Du kan bo upp till fyra personer i huset. Städning eller frukost ingår inte i veckopriserna och du ansvarar själv för slutstädningen. Du kan också välja att köpa till tjänsten slutstädning för 900 kr.

Beställ gärna ett romantiskt arrangemang för två med champagne (37,5 cl), Ramlösa, blomsterarrangemang, choklad och ett fruktfat för 649 kr. Mer information om detta hittas under fliken Måltider.

Bokning

Vill ni boka något av våra boenden – Grindstugan, Allmogebyn eller Gemaket? Kontakta oss på info@tjoloholm.se eller ring på telefon 0300-40 46 00.  IMG_7264 The Village-4939 August_Byn-9731  Sunset_June-3286 bykarta 2014