Upplev en sommar fylld av magi med Tjolöholms tre teaterföreställningar. Gå igenom portalen och förvandlas av sång, dans och lek!

Föreställningen spelas i Magasinets Barnlada som har öppet varje dag 10.00-17.00. På teaterföreställningsdagar håller även skådespelarna en gratis allsång kl 11.00 för alla som vill ta ton!

Barnladan har fri entré, där finns vår klädkammare, pysselhörna, tramptraktorer, lekby & kafé.

Biljetterna kostar 135 kr för barn och 185 kr för vuxna.

PIPPI PÅ DE SJU HAVEN

Juni:  15, 16

Juli: 6, 7, 17, 18, 31

Augusti: 1, 17, 25

(Alla teatrar startar kl 13.00 förutom Pippi den 25/8 kl 11.00)

KLAS KLÄTTERMUS

Juni: 29, 30

Juli: 10, 11, 27, 28

Augusti: 11, 24

Tid: 13.00

TEDDYBJÖRNEN FREDRIKSSON

Juli: 12, 13, 14, 20, 21, 24, 25

Augusti: 3, 4, 10, 18, 25

Tid: 13.00

Föreställningsinformation:

Ta del av tre fantastiska föreställningar som bjuder in hela familjen till en värld full av glädje och spänning. “Teddybjörnen Fredriksson – Filippa & morfar” tar publiken med på en hjärtevärmande resa genom Lasse Berghagens värld. “Klas Klättermus i Hackebackeskogen” bjuder på en musikalisk upplevelse genom skogen medan “Pippi på de sju haven” tar er med på äventyr bland pirater, fyllda av spänning, skratt och sång. Barn under 2 år har fri entré på sommarens familjeföreställningar. Välkomna att skapa minnen som varar!

Familjemusikal “Teddybjörnen Fredriksson – Filippa & morfar”

Lasse Berghagens “Teddybjörnen Fredriksson – Filippa & morfar” blir familjemusikal med världspremiär på Tjolöholms slott 12 juli 2024!

Böckerna om den charmiga “Filippa och morfar” har fångat fantasin hos både unga och gamla. Med sina hjärtvärmande berättelser och levande karaktärer tar han läsarna med på äventyr som inspirerar och underhåller. 2018 började Lasse Berghagen och Göran Lohne skriva ett manus baserat på de fyra böckerna. I föreställningen kommer publiken att följa med till Lasse Berghagens värld för att upptäcka en skattkista av glädje, inspiration och musikalisk mångfald. Med genuina charm och enastående talang fortsätter han nu att sprida ljus och glädje i varje ton och ord han delar med sig av – en oförglömlig stund som kommer att värma ditt hjärta och ge dig en känsla av glädje.

Ensemble: Louise Thörner som Filippa och Mattias Manne som morfar. Regi och koreografi: Sandra Lidberg Manus och bearbetning: Lasse Berghagen, Göran Lohne. Baserad på de fyra böckerna “Teddybjörnen Fredriksson – Filippa & morfar”.

Premiär för “Teddybjörnen Fredriksson – Filippa & morfar” den 12 juli 2024 på Tjolöholms slotts teaterscen “Barnladan”. Föreställningen spelas fram till den 25 augusti 2024. Dagsbiljetten inkluderar familjemusikal, allsång och lek. Öppet mellan 10-17 med allsång kl 11.00 och familjemusikal kl 13.00. Föreställningen pågår i ca 45 minuter. Barn 0-2 år har fri entré.

 

Teaterföreställning “Klas Klättermus i Hackebackeskogen”

Event o Sånt presenterar stolt “Klas Klättermus i Hackebackeskogen” – en teaterföreställning som är fullpackad med musik och sång. “Klas Klättermus i Hackebackeskogen” är inte bara en teaterföreställning – det är en upplevelse. Scenografin är fantastisk och detaljerad, och den tar dig med på en resa genom olika delar av skogen där Klas och hans vänner äventyras. Denna föreställning är baserad på den älskade boken av den norske författaren Thorbjörn Egner som även skrivit sagorna ”Folk o Rövare” och ”Karius och Baktus”.

Spelas 6 juni-24 augusti på Tjolöholms slotts teaterscen “Barnladan”. Dagsbiljetten inkluderar teaterföreställning, allsång och lek. Öppet mellan 10-17 med allsång kl 11.00 och teaterföreställning kl 13.00. Föreställningen pågår ca 60 min, ingen paus. Rekommenderas från 3 år. Barn 0-2 år fri entré.

Teaterföreställning “Pippi på de sju haven”

Event o Sånt från Borås är stolta över att presentera teaterföreställningen “Pippi på de sju haven.” Astrid Lindgrens Pippi Långstrump tar med dig på en spännande resa full av skratt, sång och piratäventyr. I spetsen ser vi den talangfulla Ida Koivisto som tar på sig rollen som den äventyrliga och självständiga Pippi Långstrump. Med sitt röda hår, sina klumpiga skor och sitt hjärta av guld kommer Ida att få Pippi att komma till liv på scenen och föra med oss på hennes galna äventyr på de sju haven.

Spelas 6 juni-25 augusti på Tjolöholms slotts teaterscen “Barnladan”. Dagsbiljetten inkluderar teaterföreställning, allsång och lek. Öppet mellan 10-17 med allsång kl 11.00 och teaterföreställning kl 13.00. Föreställningen pågår ca 60 min, ingen paus. Rekommenderas från 3 år. Barn 0-2 år fri entré. Dessa biljetter återköps ej.