Nu finns Tjolöholms vänförening på Facebook och Instagram. Följ dem gärna där för att få senaste nytt om vad föreningen gör för att främja besöksmålet Tjolöholm.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL VÄNFÖRENINGEN PÅ FACEBOOK

Information från Tjolöholms vänförening

Föreningen Tjolöholms Vänner bildades 1997 och är en stödförening som vill bidra till att Tjolöholm utvecklas som högklassigt turistmål samtidigt som de grundläggande natur- och kulturvärdena bevaras.

Föreningen deltar aktivt i flera av de årliga arrangemangen som anordnas av Stiftelsen Tjolöholm och ger bidrag till utvecklingsinsatser. Till exempel genom lottförsäljning som ger medel till att bidra med material för rosengången, pergolan vid Knot Garden, nya bänkar, strandstädning varje vår och sätter upp och rensar fågelholkar. Föreningen arbetar med att dokumentera livet på Tjolöholm, med betoning på första hälften av 1900-talet, genom insamling av fotografier och via intervjuer. En del av detta material är tillgängliggjort i boken ”Tjolöholms arbetarby – Drömmen om det goda hemmet”, utgiven av Tjolöholms Slott och till försäljning i Tjolöholms Slottsbutik. Föreningen vill även bidra till att synliggöra Tjolöholm genom bland annat informationsblad (ex. TjolöholmsNytt), naturvandringar, seminarier och temakvällar.

Att engagera sig i Tjolöholms Vänner innebär att du träffar många trevliga och likasinnade människor som brinner för att bevara och utveckla de unika natur- och kulturvärden som finns på Tjolöholm. Idag har föreningen drygt 400 medlemmar, men vi blir gärna fler! Du kan vara aktiv eller passiv medlem, huvudsaken är att stödja vår verksamhet/förening och du är då med och bevarar vårt vackra Tjolöholm. Vi har vår- och höstmöten med intressanta visningar eller föreläsare. Vi gör en årlig medlemsresa till spännande resmål och vi har grillfest på stranden vid slottet, det vill man inte missa. Vid skördefest och julmarknad har vi lottförsäljning.

Läs mer i Tjolöholmsnytt

Tjolöholmsnytt våren 2024

Tjolöholmsnytt hösten 2023

Tjolöholmsnytt våren 2023

Tjolöholmsnytt hösten 2022

Tjolöholmsnytt våren 2022

Tjolöholmsnytt sid.1-4 2021

Tjolöholmsnytt sid.2-3 2021

Bli medlem

Vill du också bidra med att bevara och utveckla Tjolöholms natur- och kulturvärden? Genom att bli medlem får du tillgång till en rad olika medlemsförmåner, medlemsarrangemang och löpande information från föreningen.

Som medlem får du 50 % rabatt på Tjolöholms årskort. Årskortet berättigar till fria klassiska slottsvisningar, kontinuerliga erbjudanden och 10 % rabatt i slottsbutiken, Storstugan, Kafé Manegen och Tjolöholms Slottshotell samt fri parkering.

Föreningens verksamhet drivs av en styrelse som på helt ideella grunder arbetar för föreningen.

Bli medlem du också! Årsavgiften är endast 150 kr för enskild medlem och 250 kr för familj, där alla bor på samma adress.

Fyll i ansökan och bifoga den i ett mail till ordförande Inge Andersson på inge.andersson42@gmail.com, hans mobil är 070 565 00 32. Du kan också skriva uppgifterna i ett vanligt mail.

Föreningens plusgiro är 100 55 37 – 4 eller bankgiro 270 – 5101.

Skriv ditt namn och adress på inbetalningen och om det gäller familj, alla namnen, telefonnummer och e-postadress.