fbpx

Kalendarium

Här kan du ta del av vad som händer på Tjolöholm under årets alla månader. Slottsträdgården och omgivande naturområden är alltid öppna för besökare.

Alla Aktuella öppettider hittar du här.

Välkommen!

1 oct. 2022

1 oct. 2022

Dramatiserad barnvisning

Följ med fru Dicksons kammarjungfru Ottilia på en rundtur i slottets salar och vrår. Ottilia, som annars har fullt upp med en kammarjungfrus sysslor, passar på att ta emot gäster då frun åkt in till Göteborg. Hon berättar hur livet ter sig på ett slott vid början av 1900-talet. Barnen får en tur i slottets tre våningar genom herrskapets överdådiga salonger, sängkammare,...

Läs mer

8 oct. – 9 oct. 2022

8 oct. – 9 oct. 2022

Afternoon tea

På Tjolöholms Slott kan du njuta av afternoon tea som serveras i familjen Dicksons anda, helt enligt slottets egna brittiska traditioner. Den lyxiga afternoon tea-upplevelsen innefattar en mängd godsaker och även möjlighet att besöka slottets eleganta rum.

GREVINNANS TEBLANDNING

Vid ankomst välkomnas du in i slottshallen och får möjlighet att i lugn och ro gå runt...

Läs mer

9 oct. kl. 12 2022

9 oct. kl. 12 2022

Konstvisning

I samband med konstens vecka i Kungsbacka erbjuder vi guidad konstvisning av slottet. Under visningen tittar vi på slottets konst, bland annat monumentalmålningar av Julius Kronberg och väggmålningar av Edward Berg.
Läs mer

19 oct. – 21 oct. 2022

19 oct. – 21 oct. 2022

Växtfärga på slottet!

Varmt välkommen till ett stickretreat där du har möjlighet att sticka, växtfärga och inspireras tillsammans på Tjolöholms Slott!

Under några dagar har du möjligheten att bo i den idylliska Allmogebyn och uppleva historiens vingslag medan vi stickar och har workshops på slottet. Vi äter gott i den nationalromantiska Storstugan där kockarna brinner för kvalitet och säsongens...

Läs mer

30 oct. 2022

30 oct. 2022

Hubertusjakt

Veddige JUF:s årliga Hubertusjakt kommer äga rum på Tjolöholms slott söndag den 30 oktober. Under Hubertusjakten rider deltagarna en bana med ett antal hinder som måste passeras. Det kommer att vara två olika rundor, en i skritt och en med blandade gångarter. Ridningen sker bland annat längs vägen mellan grindstugan och Manegen, och längs den orange stigen i Storeskog.

Samling...

Läs mer