Varmt välkommen till ett stickretreat där du har möjlighet att sticka, växtfärga och inspireras tillsammans på Tjolöholms Slott!

Under några dagar har du möjligheten att bo i den idylliska Allmogebyn och uppleva historiens vingslag medan vi stickar och har workshops på slottet. Vi äter gott i den nationalromantiska Storstugan där kockarna brinner för kvalitet och säsongens variationer.

Husen i Allmogebyn är inredda i sekelskiftesstil och består av en sängkammare med himmelssäng och kakelugn samt en storstuga med stor matplats och ett fullt utrustat kök. Vedspisen är bevarad i originalskick. Husen är parhus och består av två lägenheter med egen ingång och trädgård. Tänk dig att på kvällskvisten kunna sitta och sticka i din stuga med doften, ljudet och värmen från en sprakande eld...

PROGRAM

Onsdag 19 oktober

Vi träffas gemensamt kl 12.00 på det kreativa Spinneriet i Lindome. Här kommer vi att äta en härlig lunch och besöka butiken 60 Garner Nord. Sedan kör vi gemensamt ut till Tjolöholms slott (du kan åka tåg och buss till Spinneriet och sedan få plats i en bil för att åka vidare till slottet). Vi checkar in i Allmogebyn och känner in känslan av slottet med hela dess fantastiska område.

Vi stickar tillsammans och får presenterat olika ullgarner och med olika färgskalor.

Gemensam middag i Storstugan och stickmys framför brasan.

Torsdag 20 oktober

Vi äter god frukost i Storstugan. Camilla från HamraGård kommer att delge sin gedigna kunskap om ryaull och färgning. Vi delar gruppen i två och provar på och går igenom olika typer av omknytningar och ikath-inspirerade mönstringar. Vi knyter om och tvättar och färgar garnerna. Tvättar efter färgning. Viss teori om indigo och färgning ingår också.

Alla får 1 hg vitt ryagarn från oss att färga, som delas i 2 st 50 g, så att alla kan göra två olika färgningar. (Vill man färga mer - i mån av tid - finns mer material att köpa.) Alla får med sig recept, instruktioner och en sida om indigoväxter och färgning.

Vi kommer att få guidad visning av det unika slottet. Det finns även tid till promenader i den natursköna miljön.

Vi har gemensam middag i Storstugan och stickmys framför brasan.

Fredag 21 oktober

Efter frukost i Storstugan vid brasan finns möjlighet till promenad och vi fortsätter med våra stickningar och inspireras av vår växtfärgning.
Efter lunch avslutar vi och då har du möjlighet att åka förbi Spinneriet om det är något du önskar köpa med dig.

KURSLEDARE OCH PRIS

Stickretreaten leds av Anna Leithe, 60 Garner Nord. "Min förhoppning är att detta är just en stickretreat där du har möjlighet att koppla av, få tid att sticka, njuta och inspireras. Tjolöholm Slott är för mig just den platsen som ger mig ro genom att dåtid möter vår samtid i en havsbris”, berättar Anna. Klicka här för att läsa mer.

5 495 kr per person inkl moms för två nätter i delat boende, alla måltider, kursavgift och slottsvisning. Biljetterna släpps fredag 19 augusti kl 10.00.