2017 blev den uppskattade Change Music Festival biennal och återkommer fortsättningsvis vartannat år med start 2019. Det hindrar dock inte arrangörerna från att låta kammarmusiken ta plats även i år och den 12 och 13 juli gör festivalen ett nedslag på Tjolöholms Slott. Denna gång med Clara och Robert Schumann i fokus.

Under två unika julikvällar uppmärksammas de båda tonsättarnas förhållande och extraordinära begåvningar, där programmet skiljer sig åt. Allting berättat genom musik, utdrag ur dagböcker och brev de skrivit till varandra. I den vackra Slottshallen på Tjolöholm kommer världsberömda Kungsbacka Piano Trio lotsa publiken genom makarnas livsgärning. Bland annat bjuds det på ett sällsynt tillfälle att få ta del av samtliga av Robert Schumanns tre pianotrios.

Ambitionen för Change Music Festival har alltid varit att presentera kammarmusik av högsta konstnärliga kvalitet. Festivalen har uppmuntrat till samarbeten med andra konstnärliga uttryck, så också denna gång. Den hyllade skådespelerskan Stina Ekblad kommer ge programmet ytterligare en dimension genom att levandegöra Schumanns brev och texter under konserterna. Allt i sann Change-anda.

Fredagens konsert spelas in av Sveriges Radio för P2 Live - Sveriges bästa konserter inom klassisk musik.

Kungsbacka Piano Trio består av:
Malin Broman – violin
Jesper Svedberg – cello
Simon Crawford-Phillips - piano

Program

Torsdag 12 juli

Clara Schumann
Lieder, Op.12 No.1, 2 & 3 (arr. Kungsbacka Piano Trio)
Robert Schumann
Fantasiestücke, Op.88
——————————————————————
Robert Schumann
Piano Trio in d-minor, Op.63

Fredag 13 juli

Clara Schumann
Romances, Op.22
Robert Schumann
Piano Trio in f-major, Op.80
——————————————————————
Robert Schumann
Piano Trio in g-minor, Op.111

Biljetter

Kungsbacka Turistbyrå 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se. Köp gärna paketbiljett till båda kvällarna!