Möt våren på Tjolöholm

Många har som tradition att möta våren på Tjolöholm under påskhelgen. I dessa oroliga tider kan det vara en skön avkoppling att komma ut i naturen, lyssna till fågelsång och se hur våren frodas. En härlig dagsutflykt helt enkelt! Stiftelsen Tjolöholm följer folkhälsomyndighetens rekommendationer runt coronakrisen och i år kommer vi därför inte att genomföra påskevenemanget. Förutsättningarna kan komma att förändras snabbt och eventuella ändringar meddelas här.

För dig som ändå vill ta med dig familjen på utflykt i naturen kommer det att vara möjligt att hämta en påskäggskarta (kostar 50 kr, betalas med swish) och själv bege sig ut på jakt. Det kommer alltså vara möjligt att gå på påskäggsjakt, men eventuell belöning får man stå för själv och påskharen kommer tyvärr inte på besök! Från 9 april kommer det att vara möjligt att gå på påskäggsjakt, eftersom du gör detta på egen hand kan du göra det när du helst önskar. Kartorna finns mittemot Slottsbutiken/Manegen.

SLOTTSBUTIKEN

Slottsbutiken håller öppet 9-13 april kl 10.30-16. Här hittar du inredningsartiklar, böcker och delikatesser och här kan du få information. Slottsbutiken har också en kaffeservering med muffins, ostfralla och köksmästarens värmande soppa.

Restaurang Storstugan och Kafé Manegen kommer på grund av det rådande läget tyvärr att hålla stängt.

SLOTTSÖPPET

På grund av coronan väljer vi att pausa alla allmänna visningar av slottet och utställningen ”Dresses and Decadence – The Stylish 1920s”. Istället finns det möjlighet att på egen hand bese slottets första våning samt delar av klädutställningen. Slottet är öppet kl 11-16. Entré till slottet 75 kr, barn 5-15 år 25 kr. Det finns inte någon möjlighet att förköpa biljett, utan entrébiljett betalas på plats i slottet.

SHOPPA HOS FB INTERIÖR – FEEL AT HOME

En av våra sommarbutiker, FB Interiör – Feel at home, smygöppnar redan till påsken. Där hittar ni noga utvalda inredningsdetaljer i säsongens tecken.

ERBJUDANDE BOENDE

Passa på att stanna över natten och bo över i godsets kulturhistoriska boende. Kanske blev weekendresan inställd men ni ändå är sugna på att komma hemifrån? Här trivs hela familjen – lugn miljö, egen ingång och egen trädgård, kakelugn och vedspis – och alla moderna bekvämligheter, t ex fullt utrustat kök. Under påskhelgen kan du hyra en stuga (max 2 vuxna och 2 barn) för endast 1 995 kr/natt (ord pris 3 500 kr). Bokas via info@tjoloholm.se eller på tel 0300-40 46 00.

PARKERING

Det finns gott om parkeringsplatser på godset. Handikapplatser finns i nära anslutning till Magasinet. Parkeringsavgiften är 35 kr/fyra timmar (efterföljande timmar 10 kr/timme) och går till restaurering av slottsparken. Det finns också ställplatser, ej bokningsbara. Du kan betala med mynt, kort eller med SMS Park, där man kan betala via sms eller app. Zonnumret för vanlig bilparkering är 6091 och zonnumret för ställplats är 6092.

 

0H7A1021

 

Påsk på Tjolöholm-0812

Påsk på Tjolöholm-0161