Detta evenemang är slutsålt, men vi tittar på möjligheten att lägga upp ett nytt datum med nytt tema inom kort!

Varmt välkommen till ett stickretreat där du har möjlighet att sticka och inspireras tillsammans på Tjolöholm!

Under några dagar har du möjligheten att bo i den idylliska Allmogebyn och uppleva historiens vingslag medan vi stickar och har workshops på  slottet. Vi äter gott i den nationalromantiska Storstugan där kockarna brinner för kvalitet och säsongens variationer.

Husen i Allmogebyn är inredda i sekelskiftesstil och består av en sängkammare med himmelssäng och kakelugn samt en storstuga med stor matplats och ett fullt utrustat kök. Vedspisen är bevarad i originalskick. Husen är parhus och består av två lägenheter med egen ingång och trädgård. Tänk dig att på kvällskvisten kunna sitta och sticka i din stuga med doften, ljudet och värmen från en sprakande eld...

Program

Torsdag 24 februari

Vi träffas gemensamt kl.12.00 på det kreativa Spinneriet i Lindome. Här kommer vi att äta en härlig lunch och besöka butiken 60 Garner Nord. Sedan kör vi gemensamt ut till Tjolöholms slott (du kan åka tåg och buss till Spinneriet och sedan få plats i en bil för att åka vidare till slottet). Vi checkar in i Allmogebyn och känner in känslan av slottet med hela dess fantastiska område.

Torsdagens workshop om färglära heter ”låt din stjärna lysa” och vi samtalar och inspireras av färger. Du har möjlighet att göra olika färgkartor och sticka provlappar. Lyxigt är att du har fri tillgång till Jamiesons & Smith Jumper Weight garner i samtliga färger under hela helgen för just provlappar och färgkartor.

Gemensam middag i Storstugan och stickmys framför brasan.

Fredag 25 februari

På förmiddagen kommer författaren och inspiratören Carina Olsson att presentera sin nya bok Fair Isle stickning - Tröjor, mössor och vantar med färger från naturen. Här kommer du få möjlighet att både sticka och samtala med Carina hur hon inspireras av naturens färger. Önskar du göra fler provlappar så finns garnet där.

Efter lunch blir det guidad visning av det unika slottet. Vi kommer att ha tid till promenader i den natursköna miljön.

Gemensam middag i Storstugan och stickmys framför brasan.

Lördag 26 februari

Efter frukost i Storstugan vid brasan finns möjlighet till promenad och vi fortsätter med våra stickningar. Kanske bjuds det även på en och annan skröna från Shetland? Kanske vill du testa något nytt eller fortsätta med det du håller på med?

Efter lunch avslutar vi med att vi visar varandra - hur du fick just din stjärna att lysa? Ibland blir stjärnfall men det är också vackert! Vi beräknar att avsluta vid kl.14.00. Då har du möjlighet att åka förbi Spinneriet om det är något du önskar köpa med dig.

Kursledare och pris

Stickretreaten leds av Anna Leithe, 60 Garner Nord. "Min förhoppning är att detta är just en stickretreat där du har möjlighet att koppla av, få tid att sticka, njuta och inspireras. Tjolöholm Slott är för mig just den platsen som ger mig ro genom att dåtid möter vår samtid i en havsbris" berättar Anna. Klicka här för att läsa mer.

4 900 kr per person inkl moms för två nätter i delat boende med två personer per stuga, alla måltider, kursavgift och slottsvisning.

Bokningsvillkor

Köpet är bindande och kan inte bokas av.

Inställd Stickretreat - COVID?

Stickretreaten genomförs under förutsättning att tillräckligt många anmäler sig. Skulle kursen av någon anledning ställas in, kan kursavgift och avgifter för mat och boende, återbetalas. Om kursen behöver ställas in meddelas ni som kund senast 14 dagar innan.

Återbud vid sjukdom

Om du inte har möjlighet att påbörja en kurs på grund av sjukdom, måste du skicka in ett läkarintyg till Tjolöholms slott.

Om någon närstående till dig blir sjuk och du behöver avboka din plats för att vårda personen krävs läkarintyg eller motsvarande som styrker detta. Nära anhörig kan exempelvis vara förälder, maka/make/registrerad partner/sambo eller barn. Efter mottaget läkarintyg kan inbetald kursavgift samt eventuella kostnader för mat och boende återbetalas.

Avbrott av påbörjad kurs på grund av sjukdom

Ingen återbetalning görs vid påbörjad kurs eller utbildning.