Allt överskott från skördefesten går till att bevara och utveckla godsets natur- och kulturvärden så att det finns tillgängligt för såväl dagens besökare som kommande generationer.

Öppet fredag kl 12-17, lördag-söndag kl 10-17.

När skörden är bärgad blir det fest på godset! Västsvenska och halländska matproducenter säljer höstens nyskördade och närproducerade delikatesser i godsets stora sädesmagasin. Besökare kan lära sig mer om var maten kommer ifrån, smaka på och handla ekologisk och närproducerad mat.

MAT OCH DRYCK

Under skördefesten finns det möjlighet att provsmaka och inhandla nyskördade grönsaker och lokalproducerade delikatesser direkt från producenterna. På Tjolöholms Food market hittar du spännande foodtrucks från trakten och i Kafé Manegen kan hela familjen äta i godsets ridhus, nära Tjolöholms lekby och med utsikt över slottet. Restaurang Storstugan serverar lunch baserad på lokala råvaror i nationalromantisk miljö. Boka gärna bord på 0300-40 46 00 eller via info@tjoloholm.se.

ARTS AND CRAFTS MARKET

Matproducenter samt skickliga hantverkare visar hur de arbetar med och förädlar naturens produkter, givetvis med försäljning på plats. Dessutom är Tjolöholms slottsbutik öppen och fylld med presentartiklar för hem och trädgård, böcker och mycket annat.

AKTIVITETER FÖR HELA FAMILJEN

Det finns mycket att göra och upptäcka på skördefesten! Besökarna kan bland annat träffa lokala bönder, hälsa på lantgårdsdjur, leka i Tjolöholms lekby, provsitta lantbruksmaskiner och åka häst och vagn runt godset. Det blir också artistframträdanden av olika slag. Sjung med Tjolöholms dräng, prova på käpphästbanan, gå på styltor, delta i tipspromenad, prova på tramptraktorer och mycket annat. Naturligtvis rekommenderas även en slottsvisit, där du kan förtrollas av de unika inredningarna och sekelskiftets moderniteter!

ÄPPELKAKSTÄVLING

Tävla med din bästa äppelkaka! Söndag 19 september har du möjlighet att tävla med favoritäpplekakan och vinna fina priser. Alla som ställer upp får dessutom fri entré till skördefesten. Mer information om tävlingen kommer inom kort.

ÖPPETTIDER OCH PRISER

17-19 september, öppet fredag kl 12-17, lördag-söndag kl 10-17. Entré fredag 100 kr, lördag-söndag 120 kr, barn 3-12 år 60 kr, barn 0-2 år gratis. Endast kortbetalning. Parkering 40 kr/fyra timmar.

MER INFORMATION

Vill du ta med dig hund? Det är inte möjligt att ta med hund in i byggnaderna (undantaget ledarhund/assistanshund) men du får gärna ha med dig hund utomhus så länge den är kopplad.

Läs mer och se utförligt program här.