Våren är här och naturen står i blom! Ta med dig en picknickkorg och ge dig ut och njut av denna vackra årstid. Den 13 maj anordnas Sveriges största picknick i Halland i samarbete med Hallands matgille. Du väljer själv vad du vill ha i picknickkorgen (men välj gärna lokalproducerade delikatesser från traktens gårdsbutiker) och beger dig till din favoritplats – eller upptäcker ett helt nytt picknickställe! Ta en bild och lägg upp i sociala medier och tagga den med #sverigesstörstapicknick och #helahallandäterute så är du med och tävlar om en halländsk smakupplevelse.

På Tjolöholm firar vi picknicken som en härlig mat- och naturupplevelse under hela helgen. Här finns det mängder av fina platser att slå sig ner på – på mjuka gräsmattor, på klippor med havsutsikt, runt picknickbord eller på filt. Vill du ta med en egen picknickkorg gör du det, i annat fall kan du beställa färdiga korgar hos oss. Dessutom finns hela mat- och fikasortimentet som take away. På picknickkartan hittar du tips på olika platser att slå dig ner på, men det finns många, många fler att välja på. Med ett område lika stort som 830 fotbollsplaner finns det gott om plats för alla.

TJOLÖHOLMS PICKNICKKORGAR

Trädgårdsmästarens picknickkorg 135 kr/person

Innehåller trädgårdsmästarens vårsallad med varmrökta laxbitar, potatis, kål och pepparrotskräm samt en flaska Stenkulla mineralvatten. (vegetariskt alternativ finns med havre- och ärtbullar)

Kuskens picknickkorg 122 kr/person

En rulle med kallrökt lax, potatis- och fänkålssallad, grönsaker samt pepparrotskräm samt en termos med Tjolöholms ekologiska kaffe eller slottets te samt en hembakad hallongrotta

Husans fikakorg 77 kr/person

Innehåller husans vinbärsmuffins med vit chokladglasyr samt en termos med Tjolöholms ekologiska kaffe eller slottets te

I korgen finns filt och picknickkarta. Beställs senast kl 8.30 samma dag, hämtas i Kafé Manegen mellan kl 11-14, där det också går bra att komplettera korgen med det som finns i kaféets sortiment.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA DIN PICKNICKKORG. HÄR KAN DU OCKSÅ SE VAD SOM GÄLLER FÖR DIG MED ALLERGI OCH ANDRA KOSTÖNSKEMÅL.