För tredje året i rad arrangeras i sommar den turnerande visfestivalen ” Sånger vid havet”. En kväll där publiken får möta några av Sveriges bästa musiker och artister i ett akustiskt, avskalat och intimt format. Visfestivalen uppträder i Magasinet på Tjolöholm den 16 juli, och har även uppträdande i Göteborg och Hamburgsund under turnén.

Årets artister är Jack Vreeswijk, Cajsastina Åkerström och Guran, Nord & Nyberg. Med dessa namn kan publiken förvänta sig en magisk kväll och höra tolkningar från några av giganterna inom svensk vishistoria av artister som stod dom väldigt nära. Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och Gurans, Nord och Nybergs hyllade tolkningar av Björn Afzelius fantastiska låtskatt finns självklart med på repertoaren denna kväll som går lite i hyllningens tecken.

Jack Vreeswijk är låtskrivaren, textförfattaren och kompositören med fyra rosade fullängdsalbum på meritlistan. Till det, och icke minst, son till en av vår tids mest kända och folkkära artister – Cornelis Vreeswijk. Med sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt, har Jack etablerat sig som en av landets mest uppskattade artister. Han har tilldelats flera utmärkelser och prisbelönats med såväl Cornelis Vreeswijk-stipendiet som Fred Åkerström-stipendiet. Jack var under 2017 och 2018 ute på en bejublad och slutsåld konserthusturné med Cajsastina Åkerström.

Cajsastina Åkerström – sedan genombrottet på 90-talet med ”Fråga Stjärnorna” så har Cajsastina vuxit sig fast som Sveriges största visdrottning. På senare år har hon haft ett framgångsrikt samarbete med den kända producenten Peter Kvint som utmynnade i albumet "Vreden och stormen" som släpptes 2015, samarbetet har därefter fortsatt och låten ”Om det var du” blev ytterligare en stor hit. Cajsastina är dotter till Fred Åkerström och tillsammans med Jack Vreeswijk så har hon de senaste åren turnerat med ”Du & Jag Farsan” som gått för utsålda hus över hela Sverige och Norge. Föreställningen är en hyllning till Cornelis och Fred.

Guran, Nord & Nyberg – Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer.  Björns minne kommer under 2019 hedras av några som stod honom mycket nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren, var och en med sin egen relation till Björn Afzelius, kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år. Hyllningsturnéerna ”Tusen Bitar” och ”Sånger till friheten” har gått för slutsålda konserthus över hela Sverige.

Konserten hålls i godsets gamla sädesmagasin, med imponerande högt i tak och stora portar mot slottet. Dörrarna öppnas kl 17, konsertstart kl 18. Biljettpris 445 kr.