Mitt i den vackra sommaren spelar Thomas Stenström och Moonica Mac i Tjolöholms slottsträdgård!

Förra året charmade de hela svenska folket i Så Mycket Bättre och de skriver låtar som förtrollar och inte lämnar någon oberörd. Det kommer att bli en oförglömlig kväll när de båda står på scen under samma kväll. "Äntligen" jublar Thomas Stenström, vars drivkraft alltid har varit livemusiken.

Konserten på Tjolöholm kommer att äga runt utomhus, i somrig trädgårdsmiljö med utsikt över slottet. I samband med biljettköp finns möjlighet att boka mat innan konserten, samt buss till och från Kungsbacka (från Kungsbacka avgår pendeltåg till Göteborg). Åldersgräns 13 år.

Thomas Stenström

Thomas har under en lång tid försett Sverige med melodier och låtar att förälska sig i. 2021 skrev han mer musik än någonsin och nådde svenska folkets hjärtan med singlarna ”Det är nog aldrig för sent för oss två”, ”Nätterna” och ”Hej Hallå”. I september 2021 släppte han det kritikerrosade albumet ”Spring baby spring” följt av tokhyllade tolkningar i den senaste säsongen av Så Mycket Bättre.

2022 fortsätter segertåget – i början av året släppte han låten ”Gråter om du vill” tillsammans med artistkollegan Miriam Bryant som bland annat framfördes på årets upplaga av Idrottsgalan. Nu är han aktuell med en tolkning av husguden Bruce Springsteens låt ”Waitin’ On A Sunny Day”. Thomas version heter ”Väntar på en solig dag” och är finstämd rå tolkning av originalversionen. Mer musik väntar från Uddevallasonen under våren.

Moonica Mac

Det finns bara en Moonica Mac och hon lämnar ingen oberörd. Med textrader lika träffsäkra som poetiska och en röst som ofta beskrivs som överjordisk når Moonica Macs toner in på djupet. Sedan debuten 2019 har hon med sin unika utstrålning och egna sound skapat sig en självklar plats på den svenska musikscenen. Hennes låtar må ha nått miljontals streams på Spotify men att möta henne live är något alldeles extra. En stund med Moonica får vem som helst att släppa taget om allt – förutom sången i hennes hjärta och glöden i hennes blick. Nu är hon ute på Sverigeturné med “Kom till mig tour” – en turné fylld av längtan och en önskan om att få vara tillsammans.

Även Moonica Mac blev tokhyllad för sina tolkningar i förra årets upplaga av Så Mycket Bättre. Hon har tidigare gjort musikaliska samarbeten med bland annat Amanda Bergman, Sara Parkman och Benjamin Ingrosso. Förutom en omfattande Sverigeturné inleds första halvan av 2022 med ett flertal nya singelsläpp samt en release av ett mycket efterlängtat andra album.

Frågor och svar

Vilka tider är det som gäller?

Onsdag 6 juli, insläpp 18.00, konserten startar 19.00

Vad finns att äta?

Kafé Manegen som ligger i anslutning till Magasinet öppnar redan kl 11, och har öppet till kl 19. Vi rekommenderar att du förbokar mat och dryck i samband med ditt biljettköp (går även att boka i efterhand via biljettlänken). Du kan också äta middag i restaurang Storstugan, öppen kl 12-16.

Vad finns att dricka?

I anslutning till konsertområdet finns det bland annat vin, öl och alkoholfria drycker att köpa.

Hur får jag sitta?

Du kan ta med egen stol eller picknickfilt. Värdar kommer finnas på plats som placerar och visar vägen när du kommer.

Finns garderob?

Nej, det finn sinte någon garderob på området.

Vilken åldersgräns gäller?

13 år.

Hur funkar det med parkering?

Konserten spelas i Tjolöholms gårdsområde, ca 2-400 meter från parkeringen. Det finns gott om parkeringsplatser. Parkeringsavgiften är 50 kr/4 timmar, betalas i automat eller via Easyparks app.

Funkatips?

Besökare med förbeställd rullstolsplats placeras av publikvärdar på anvisade platser. Tänk på att du behöver köpa en rullstolsbiljett så att vi kan förbereda er ankomst och ta emot er vid insläpp. Eventuell ledsagare får följa med kostnadsfritt på samma biljett.

Det finns handikapptoalett dels vid parkeringarna, dels inne i Kafé Manegen.

Finns det ställplatser för husbil?

Vi har QuickStop, ställplatser för husbilar, i anslutning till våra parkeringar (begränsat antal).

Vad kan man mer uppleva på Tjolöholm?

Det finns mycket att uppleva på Tjolöholm under sommarhalvåret! Blommande trädgårdar, visning av slottet, våra restauranger, promenadstigar i skogarna, olika utsiktsplatser, badstrand eller ta en titt i vårt vagnsmuseum.

Rekommenderade boenden

Passa på att förlänga ditt besök genom att bo över på godset. I vår vackra allmogeby finns ett flertal stugor att hyra.

Får jag ta med mig djur in på konsertområdet?

Nej.

Får jag ta med mig dryck eller mat in på konsertområdet?

Ja, mat och dryck som du har inhandlat i Tjolöholms servering går bra att ta med in på konsertområdet (med reservation för ändringar).

Kan jag köpa öronproppar på plats?

Nej.

Finns det bra picknickplatser om man har med egen fika?

Ja, det finns ett flertal platser för picknick, dels ute i närliggande skogar, men även bakom slottet på stranden. Vid stranden finns även ett par grillplatser att nyttja fritt.

Vem arrangerar konserten?

All Things Live och Frihamnen Event

Några andra frågor?

Har du övriga frågor, vänligen kontakta oss på info@tjoloholm.se eller 0300-40 46 00.