fbpx

18 jan —
21 April 2014

Barnens Dag på Tjolöholm Slott

Äventyret väntar!

Den 6:e juni förvandlas Tjolöholm till en lekfull och magisk plats för alla barn. Mellan kl. 10-16 öppnar vi för lek, glädje och sång på Tjolöholm.

Se premiären för sommarens spännande teaterföreställningar och lyssna på stjärnartisten Grannen Måns show! Kom och hoppa högt i hoppborgen, måla ansiktet i vackra färger och pröva lyckan i fiskedammen.

Föreställningar

“Pippi på de sju haven” kl. 11.00

“Klas Klättermus” kl. 13.00

Grannen Måns kl. 15.00 med kort efterföljande autografskrivning.

Läs mer om föreställningarna “Pippi på de sju haven” och “Klas Klättermus” och köp biljetter genom att KLICKA HÄR. 

OBS att inga biljetter behöver köpas till konserten, men teaterföreställningarna kräver giltig biljett som köpes på länken ovan.

Aktiviteter

Ponnyridning – Upplev spänningen på hästryggen.

Häst och vagn – Res tillbaks i tiden och åk en tur på häst och vagn runt Tjolöholm.

Hoppborg – Studsa och ha kul i vår hoppborg.

Ballonger – Låt barnen få välja sin favoritfärg och ta med er en del av Barnens Dag hem.

Glass, godis, sockervadd – Njut av allt som smakar sommar och glädje.

Ansiktsmålning – Låt barnen förvandlas till en figur från sagornas värld.

Fiskedamm – Få smaskiga priser på kroken.

Och andra spännande överraskningar!

Parkering finns på området enligt ordinarie taxa.

Hoppas att vi ses!

Sånger i gröngräset

Kungsbacka Kammarkör bjuder in till “Sånger i gröngräset” på Kristi Himmelsfärdsdag den 9 maj kl 14.00. Konserten äger rum utomhus, vid Lekstugan/dammen mellan slottet och havet. Tag med kaffekorg och filt och njut av vårsånger, fågelkvitter och naturen vid Lekstugan!

I år har kammarkören besök av kören Blandad Konfekt från Växjö och tillsammans ser de fram emot att ljuda över slottsområdet.

Fri entré, men gärna ett swishbidrag till Kungsbacka Kammarkörs verksamhet.

Vid riktigt dåligt väder flyttas konserten till Slottskyrkan.

Trädgårdarnas dag

Tjolöholms slott jubilerar 120 år med en festlig start den 11 maj! Vårsäsongen inleds med invigningen av ett nytt återkommande evenemang, Trädgårdarnas dag. Handla blommor, inspireras och prata med våra utställare om trädgårdsliv, verktyg och tillbehör. Fri områdesentré!

Ta också chansen och följ med våra trädgårdsmästare på trädgårdsvisning, besök slottet och ät något gott från grillen. Dagen avrundas med jubileumskonsert i Magasinet med Per Fritzell, Kalle Moraeus, Lollo Gardtman och Alex & Alex.

Biljettinformation jubileumskonsert: 150 kr biljett (ståplatsbiljett) som säljs i ett begränsat antal. Klicka här för att köpa biljett.

Program

10:00 Området med utställare öppnar
11:00 Invigning av loggian och livets källa, vid asken Yggdrasil i slottsträdgården
11:00 Trädgårdsvisning – uppsamlingsplats Tjolöholms monter
12:00 Trädgårdsvisning – uppsamlingsplats Tjolöholms monter
12:30 Föreläsning i Slottskyrkan – Arts and Crafts
13:30 Föreläsning i Slottskyrkan – Den blommande köksträdgården
14:00 Trädgårdsvisning – uppsamlingsplats Tjolöholms monter
14:30 Föreläsning i Slottskyrkan – Täckodling
14:30 120-årsjubileumskonsert i Magasinet med Kalle Moreaus, Per Fritzell, Lollo Gardtman och Alex & Alex. Klicka här för att köpa biljett.
16:00 Evenemanget stänger för dagen

Restaurang Storstugan, slottet och Slottsbutiken håller öppet hela dagen. Det finns också möjlighet att ta en tur med häst och vagn.

Välkommen att fira Trädgårdarnas dag med oss!

Tjolöholm Motor Week

Nytt för i år är att den populära bilutställningen Tjolöholm Classic Motor växer och nu omfattar tre dagar! Fredagen är en branschdag och på lördagen blir det fokus på framtidens bilar och teknik.

Klicka här för att läsa mer på arrangörens hemsida.

Sommarens familjeföreställningar

Upplev en sommar fylld av magi på Tjolöholms slott!

Ta del av tre fantastiska föreställningar som bjuder in hela familjen till en värld full av glädje och spänning. “Teddybjörnen Fredriksson – Filippa & morfar” tar publiken med på en hjärtevärmande resa genom Lasse Berghagens värld. “Klas Klättermus” bjuder på en musikalisk upplevelse genom skogen medan “Pippi på de sju haven” tar er med på äventyr bland pirater, fyllda av spänning, skratt och sång. Barn under 2 år har fri entré på sommarens familjeföreställningar. Välkomna att skapa minnen som varar!

FAMILJEMUSIKAL “TEDDYBJÖRNEN FREDRIKSSON – FILIPPA & MORFAR”
Lasse Berghagens “Teddybjörnen Fredriksson – Filippa & morfar” blir familjemusikal med världspremiär på Tjolöholms slott 12 juli 2024!

Böckerna om den charmiga “Filippa och morfar” har fångat fantasin hos både unga och gamla. Med sina hjärtvärmande berättelser och levande karaktärer tar han läsarna med på äventyr som inspirerar och underhåller. 2018 började Lasse Berghagen och Göran Lohne skriva ett manus baserat på de fyra böckerna. I föreställningen kommer publiken att följa med till Lasse Berghagens värld för att upptäcka en skattkista av glädje, inspiration och musikalisk mångfald. Med genuina charm och enastående talang fortsätter han nu att sprida ljus och glädje i varje ton och ord han delar med sig av – en oförglömlig stund som kommer att värma ditt hjärta och ge dig en känsla av glädje.

Ensemble: Louise Thörner som Filippa och Mattias Manne som morfar. Regi och koreografi: Sandra Lidberg Manus och bearbetning: Lasse Berghagen, Göran Lohne. Baserad på de fyra böckerna “Teddybjörnen Fredriksson – Filippa & morfar”.

Premiär för “Teddybjörnen Fredriksson – Filippa & morfar” den 12 juli 2024 på Tjolöholms slotts teaterscen “Barnladan”. Föreställningen spelas fram till den 25 augusti 2024. Dagsbiljetten inkluderar familjemusikal, allsång och lek. Öppet mellan 10-17 med allsång kl 11.00 och familjemusikal kl 13.00. Föreställningen pågår i ca 45 minuter. Barn 0-2 år har fri entré.

TEATERFÖRESTÄLLNING KLAS KLÄTTERMUS
Event o Sånt presenterar stolt “Klas Klättermus” – en teaterföreställning som är fullpackad med musik och sång. “Klas Klättermus” är inte bara en teaterföreställning – det är en upplevelse. Scenografin är fantastisk och detaljerad, och den tar dig med på en resa genom olika delar av skogen där Klas och hans vänner äventyras. Denna föreställning är baserad på den älskade boken av den norske författaren Thorbjörn Egner som även skrivit sagorna ”Folk o Rövare” och ”Karius och Baktus”.

Spelas 6 juni-24 augusti på Tjolöholms slotts teaterscen “Barnladan”. Dagsbiljetten inkluderar teaterföreställning, allsång och lek. Öppet mellan 10-17 med allsång kl 11.00 och teaterföreställning kl 13.00. Föreställningen pågår ca 60 min, ingen paus. Rekommenderas från 3 år. Barn 0-2 år fri entré.

TEATERFÖRESTÄLLNING PIPPI PÅ DE SJU HAVEN
Event o Sånt från Borås är stolta över att presentera teaterföreställningen “Pippi på de sju haven.” Astrid Lindgrens Pippi Långstrump tar med dig på en spännande resa full av skratt, sång och piratäventyr. I spetsen ser vi den talangfulla Ida Koivisto som tar på sig rollen som den äventyrliga och självständiga Pippi Långstrump. Med sitt röda hår, sina klumpiga skor och sitt hjärta av guld kommer Ida att få Pippi att komma till liv på scenen och föra med oss på hennes galna äventyr på de sju haven.

Spelas 6 juni-25 augusti på Tjolöholms slotts teaterscen “Barnladan”. Dagsbiljetten inkluderar teaterföreställning, allsång och lek. Öppet mellan 10-17 med allsång kl 11.00 och teaterföreställning kl 13.00. Föreställningen pågår ca 60 min, ingen paus. Rekommenderas från 3 år. Barn 0-2 år fri entré. Dessa biljetter återköps ej.

Modeverkstad i slottet

Återuppliva det gamla i modern tappning under vår modeverkstad som anordnas i slottet under sportlovet. Fredagen den 16 februari och lördagen den 17 februari ges modeverkstaden vid sammanlagt fyra tillfällen, båda dagarna klockan 11 och klockan 13.30.

Under modeverkstaden används begagnade kläder och material för att skapa helt nya plagg eller accessoarer. Deltagarna är fria modedesigners för en och en halv timme och inspireras och hjälper varandra i samarbete med kursledaren och medföljande vuxna.

Modeverkstaden passar barn mellan 8-12 år. En vuxen kan följa med per barn. Samling vid slottsentrén.

Alla barn som deltar i modeverkstaden får möjlighet att bese slottet efteråt utan extra kostnad. Vuxna som vill gå med betalar för sin slottsvisning på plats, pris 140 kr.

Serveringen i slottet är öppen fredag till söndag så passa på att njut av lunch och fika i slottet. I slottets hall finns ett urval från Slottsbutiken till försäljning.

Årsmöte Tjolöholms vänner

Den 21 mars är det årsmöte för vänföreningen Tjolöholms vänner i slottet. Är du intresserad av att engagera dig kan du läsa mer om vänföreningen via länken nedan.

Föreningen Tjolöholms vänner bildades 1997 och är en stödförening som bidrar till att Tjolöholm utvecklas som högklassigt turistmål samtidigt som de grundläggande natur- och kulturvärdena bevaras. Som medlem har du en rad förmåner och rabatter. Välkommen att engagera dig!

Tjolöholm Classic Motor

Kultur på hjul. Tjolöholm Classic Motor är Sveriges största Classic-evenemang som anordnats på Tjolöholm sedan 1993.  Omkring 1 300 fordon ställs ut varje år och här träffas ordonsklubbar samt bil-, mc- och mopedentusiaster från hela landet. Classic motor är också en mötesplats för familjen där flera generationer kan glädjas åt den anrika industrihistoria som ställs ut på Tjolöholms slotts gröna ängar, i år den 19 maj.

Mer information, klicka HÄR.

Slottsöppet med servering och butik

Från den 2 februari till den 17 mars har slottet öppet fredag till söndag klockan 11-16 med visningar, servering i matsalen och Slottsbutiken-mini inne i slottets hall. Storstugan och Slottsbutiken öppnar den 22 mars. (OBS: 23-25 feb är servering och butik inte öppna pga bröllop, slottet med slottsvisningar öppet som vanligt)

Under påskhelgen den 29 mars till 1 april har vi öppet alla våra verksamheter. Den 31 maj öppnar vi upp för högsäsongen och har då öppet slott, servering och butik varje dag till den 1 september.

 

 

Nyårsbön i Slottskyrkan

Nyårsbön på nyårsafton med prosten Ingvar Bengtsson och Fjärås kyrkokör i Slottskyrkan kl 16.00.