Gör dig redo för den 36:e årliga julmarknaden på Tjolöholms slott, som pågår till den 3 december. Öppettiderna är torsdag och fredag kl 12-20, samt lördag och söndag kl 10-18. Vår julmarknad har blivit en tradition och erbjuder en sagolik miljö med tusentals juleljus, eldar och granar. Kom och skapa fantastiska minnen i denna sagolika miljö! Pris vuxen vardag 100 kr och lör/sön 120 kr. Barn 0-14 år fri entré. Förköp är inget måste, men vill du undvika kö kan det vara bra att köpa förköp.

Här är några höjdpunkter:
Jul för barnen: Manegen har förvandlats till ett stort julinspirerat barnlandskap. Här kan barn i alla åldrar delta i roliga aktiviteter, pyssla, träffa Tomten, Tomtemor och slottsnissarna. Under de ljusa timmarna kan ni uppleva vår ridande tomtenisse på gårdsområdet torsdag och fredag samt ta en tur med häst och vagn runt Allmogebyn och Grindstugan, alla julmarknadsdagar. Och det bästa av allt Barnens jul är öppet under hela julmarknaden och barn upp till 14 år har fri entré!
Julmatsinspiration: Varje julmarknadsdag kan ni inspireras av stjärnkocken Alexandra Zazzi som står på scenen i Magasinet. Hon bjuder på så väl kunskap som smakprov tillsammans med gäster.
Hantverk och mat: Utforska kreativa hantverk och mat från våra utställare i Röda stallet, utebodarna och i Magasinet. Vår julmarknad erbjuder allt från traditionella hantverk till moderna kulinariska upplevelser.
Julstämning: Hela godset är smyckat med vackra julgranar, stämningsfulla dekorationer och magisk belysning som skapar en oslagbar julförnimmelse.
Musikunderhållning i Slottskyrkan: I Slottskyrkan ges julkonserten ”En strålande jul” som garanterat kommer få er i stämning, konserten ges den 2 december klockan 14 och 16. (Se separat info i flik till vänster, eller klicka HÄR) På söndag den 3 december kl 15.00 ger Helsjöns folkhögskola en adventskonsert.
Kulinariska höjdpunkter: Skapa julstämning med dofter och smaker av saffran, nejlikor, senap och kanel. Samla dina nära och kära för att avnjuta en glögg på Kafé Loftet, smaka på vår julskinkssmörgås i Kafé Magasinet eller njut av Restaurang Storstugans julinspirerade rätter i våra juldekorerade miljöer. Foodtrucks kommer också att vara på plats under hela julmarknaden med smaker från olika delar av världen.
Jul på slottet: Under julmarknaden är det fri entré till slottets nedre våning. Vi erbjuder inga guidade turer, men det går bra att köpa biljett för att se slottets övre våningar för 75 kr/vuxen, fri entré för barn. Biljetter köpes på slottet eller i Slottsbutiken. I slottets matsal serveras Christmas Tea, fullbokat men avbokningar släpps i slottsentrén i samband med varje sittning. (Läs mer HÄR)
Slottsbutiken: I år blir det mer jul än någonsin i Slottsbutiken. Vi har tagit hem massor med vackert och noga utvalt julpynt och unika julklappar för både stora och små. Välkommen in i slottets alldeles egna julvärld där ljusen glittrar, stämningen är hög och vi välkomnar dig på allra bästa sätt.
Passa på: Besök Hemtrefnaden och Slottskyrkan i Allmogebyn på vägen till Restaurang Storstugan. Öppna hela julmarknaden med undantag från konserttiderna i Slottskyrkan. I Vagnsmuseet kan ni titta på den imponerande dammsugaren som väger ett ton och sagolika vagnar.
Hundar: Hundar är välkomna in i Magasinet bland utställarna, i Kafe Magasinet, på Kafe Loftet och i utomhusmiljöer så länge de är kopplade.

Öppettider:  30 november-3 december, tors/fre kl 12-20 och lör/ sön kl 10-18
Pris vuxen vardag 100 kr och lör/sön 120 kr. Barn 0-14 år fri entré.

Välkommen till en traditionell julmarknad med en extra dos av magi och julglädje!