SLOTTSVISNINGAR, SLOTTSBUTIKEN & SERVERING

Tjolöholms Slott är öppet året runt, varje dag under sommaren och helger resten av året. Slottsträdgården och omgivande naturområden är alltid öppna för besökare. Under respektive månad hittar du exakta öppettider. Välkommen!

3 feb. – 30 dec. 2018

3 feb. – 30 dec. 2018

Downton – I nöd och lust

2018 års utställning visar dräkter från tv-serien Downton Abbey. Årets tema är kärlek, bröllop och äktenskap och utställningen med originalkläder är kompletterad med brudklänningar inspirerade av tv-serien.

KÄRLEK OCH BRÖLLOP

Kärleken drabbade både herrskap och tjänstefolk, men vem gifte man sig med, varför och hur? En viktig uppgift för dåtidens...

Read more

22 june – 15 sept. 2018

22 june – 15 sept. 2018

Facsimile på Storstugan

Storstugan uppfördes av Fru Dickson som en samlingslokal för arbetarna på Tjolöholm. Där kunde hållas sammankomster och fester. För för de små barnen hölls skola och det fanns tidningar och tidskrifter att läsa. Dessutom var där ett litet lånebibliotek för arbetarna, där man kunde bilda sig. På den här tiden var just böcker och bokillustrationer ett av de få sätten att nå...

Read more

2 sept. 2018

2 sept. 2018

Körtävling

Nationell och lokal tävling i körning med häst och vagn (ponny och ridhäst), anordnas av Körsällskapet Nordhallänningarna.

En körtävling består av tre olika moment, dressyr, maraton/hinderkörning och precision. Dagen startar med dressyr ca kl 10-12.30. Kl 14 är det dags för maratonkörningen, och där ingår även precision.

Read more

2 sept. kl. 14 – 16 2018

2 sept. kl. 14 – 16 2018

Sagovandring för hela familjen

Följ med på en vandring i de vackra omgivningarna. Vandringen går i sagans tecken och tar med dig till platser du troligen inte sett förut!

Vandringen arrangeras av Historia & Framtid/Kungsbacka trädgårdsvänner tillsammans med Allas barnbarn. Samlingen utanför Slottsbutiken, kostnad 50 kr per barn betalas på plats. Föranmäl ditt deltagande på e-post...

Read more

9 sept. kl. 15 2018

9 sept. kl. 15 2018

Löparguidning

Upptäck slottets stigar på ett nytt sätt! Med trädgårdsmästare Andreas Blomberg som guide joggar ni lugnt tempo i skogarna runt slottet och ut till Storeskog. Längs vägen blir det flera stopp där ni får veta mer om slottets natur och se vackra utsikter. Få inspiration till egna springturer på Tjolöholms stigar i fantastisk miljö.

Längd ca 7 km i varierad terräng. Guidningen...

Read more

23 sept. kl. 11 2018

23 sept. kl. 11 2018

Föreläsning: Arts & Crafts – idéer som håller

Välkommen att lyssna till Johan Knutsson och hans föreläsning "Arts & Crafts – idéer som håller. Om Lars Israel Wahlman, Tjolöholm och andra miljöer i ”hemtrefnadens” tid".

Johan Knutsson, professor i möbelkultur vid Malmstens, Linköpings universitet, har i tre böcker under det senaste decenniet fördjupat sig i Arts & Crafts-rörelsen, dess engelska...

Read more

Dresses & Decadence - The stylish 1920s

Read more

Dagliga trädgårdsvisningar från 1 maj

Read more

Upptäck Tjolöholms naturområden

Read more

Gå på äventyrsrunda runt slottet

Read more

Bo som gäst på godset

Read more

Öppettider

Read more