Det är svårt att finna en mer gemytlig plats att äta julbord på än Tjolöholms nationalromantiska Storstuga. Här har godsets arbetare firat jul i nästan hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad i enlighet med Karin och Carl Larssons heminredningsideal. Varje detalj är noga utvald och utformad med stor hantverksskicklighet. Den öppna spisen sprakar hemtrevligt och det doftar av enbär, kanel och nejlika.

På Storstugans julbord hittar du julens traditionella mat, tillagad på lokala råvaror.

Julbord i Carl Larssons anda

Julbordet serveras 5-22 december.  Lördagar och söndagar serveras julbordet kl 13 och kl 17. Torsdagar och fredagar är det endast öppet för grupper om minst 20 personer, då serveras julbordet kl 18. 450 kr inklusive glögg och kaffe. Barn 2-6 år 95 kronor, 7-13 år 195 kronor. Endast bordsbokning, görs på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

Bo på godset

Kombinera gärna julbordet med övernattning på godset. I Allmogebyn bor du i sekelskiftesstil med kakelugn och himmelssäng. Du kan också övernatta i Gemaket på Storstugans övervåning och avsluta kvällen med ett bad i det stora träbadkaret, i skenet från levande ljus, eller tillbringa natten i den exklusiva Grindstugan. Övernattning i samband med julbord kostar 895 kr per person i Allmogebyn, 1 095 kr per person i Gemaket och 1 495 kr per person i Grindstugan. Läs mer om Tjolöholms kulturhistoriska boende här.

Du kan också äta julbord på slottet.