Det är svårt att finna en mer gemytlig plats att äta julbord på än Tjolöholms nationalromantiska Storstuga. Här har godsets arbetare firat jul i nästan hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad i enlighet med Karin och Carl Larssons heminredningsideal. Varje detalj är noga utvald och utformad med stor hantverksskicklighet. Den öppna spisen sprakar hemtrevligt och det doftar av enbär, kanel och nejlika.

Storstugans julbord av köksmästare Oskar Bernhardsson är hemlagat på ett urval av det bästa Halland har att erbjuda, allt lokalproducerat och varsamt tillrett i Storstugans kök. Här hittar du julens traditionella mat med spännande smaksättningar.

Julbord i Carl Larssons anda

Julbordet serveras 4-22 december. 475 kr inklusive glögg och kaffe (barn 230 kr). Endast bordsbokning, görs på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

Bo på godset

Kombinera gärna julbordet med övernattning på godset. I Allmogebyn bor du i sekelskiftesstil med kakelugn och himmelssäng. Du kan också övernatta i Gemaket på Storstugans övervåning och avsluta kvällen med ett bad i det stora träbadkaret, i skenet från levande ljus.

Du kan också äta julbord på slottet.