Det är äntligen dags för årets höjdpunkt – den traditionsenliga Äppelkakstävlingen under Skördefesten! Har du ett hemligt äppelkaksrecept som har gått i arv i generationer eller en smarrig äppelkaka som din familj alltid hyllar? Nu är chansen din att stråla med ditt bästa äppelkaksrecept på Skördefesten.

Alla äppelkakor är välkomna!

Oavsett om din äppelkaka är en konstnärlig skapelse eller en traditionell favorit, så är den varmt välkommen. Förutom äran att bli korad som Äppelkung eller Äppeldrottning har du också chansen att vinna fantastiska priser. Dessutom får alla tävlande fri entré till Skördefesten.

Priser:

Första pris: En romantisk övernattning för två i allmogebyn.
Andra pris: En exklusiv julbordsupplevelse för två i Restaurang Storstugan.
Tredje pris: Fri entré för två till Tjolöholms slotts julmarknad 2023.

Så här går tävlingen till:

Anmäl dig genom att skicka namn och telefonnummer via e-post info@tjoloholm.se senast torsdag den 14:e september. (Anmälan är ett måste).
Ditt äppelbak måste innehålla svenska äpplen, och du ska baka minst två likadana kakor.
Leverera dina äpplekakor senast kl 11:00 på lördagen den 16:e september, vid scenen i Magasinet. Kom ihåg att förse dem med ett fat och en skyddande kupa. Receptet med ingrediensförteckning ska också ligga bredvid kakan, och ange vilka äppelsorter du använt.
Prisutdelningen äger rum kl 13:45 på scenen i Magasinet.
Fri entré gäller för alla tävlande.

Expertjury för bedömning:

Juryordförande är den fantastiska Alexandra Zazzi, som tillsammans med flera andra kulinariska experter kommer bedöma ditt mästerverk. Sätt tävlingsnerven på högsta spänn och gör dig redo att imponera med din äppelkaka!