Visningar och kurser i trädgården

Tjolöholms slotts kunniga trädgårdsmästare håller regelbundet kurser och workshops för dig som vill lära dig mer om trädgård! Under maj och sommaren ges även dagliga trädgårdsvisningar, samt visningar varje helg i Allmogebyn.

Trädgårdsvisningar

Följ med någon av slottets kunniga trädgårdsmästare på en visning av den stora köksträdgården som är under uppbyggnad nedanför slottet, samt trädgården som ligger runt slottet. Visningen av slottsträdgården ges varje dag 1 maj-31 augusti kl 14.00.

Lördagar och söndagar i maj till augusti kan du också följa med på en visning av Allmogebyn, som byggdes åt godsets arbetare. Här får du hälsa på i Hemtrefnadens köksträdgård, den nyanlagda Rosgården, ritad av John Taylor, och beundra blomsterprakten runt slottskyrkan. Visningen startar kl 12.00.

Löparguidning 23 juli

Upptäck godsets stigar på ett nytt sätt och få inspiration till egna springturer på Tjolöholms vackra stigar! Med trädgårdsmästare Andreas Blomberg som guide joggar ni i lugnt tempo i skogarna runt slottet och ut till Storeskog. Längs vägen blir det flera stopp där ni får veta mer om slottets natur och se vackra utsikter. Samling utanför Slottsbutiken kl 10.00.

HÖSTKRANSAR – WORKSHOP

23 oktober

En workshop med Ängland Trädgårdsverkstad på Tjolöholms slott. Vi arbetar med torkat material från trädgården på slottet samt från Änglands trädgårdar och nyplockat material från naturen. Vi inspireras av Arts & Crafts-rörelsen i växtval och estetik.

Workshopen inleds med en guidad trädgårdsvisning av slottsträdgårdsmästare Johan Larsson, följt av samtal och fikastund på slottsloggian med utsikt över havet. Tillsammans med Karin och Sofia från Ängland binder vi höstkransar. Allt material ingår.

Workshopen genomförs på slottets loggia, utomhus under tak. Kostnad 1 495 kronor inklusive visning av slottsträdgården, fika samt lunch i restaurang Storstugan. Max 15 deltagare (minsta antal deltagare för kursen ska kunna genomföras är 6 personer). Workshopen startar kl 10.00 och håller på till ca kl 14.30.

Öppettider

Läs mer

Mat och dryck på Tjolöholm

Läs mer

Bo som gäst på godset

Läs mer

Se slottets vackra rum

Läs mer

Dagliga trädgårdsvisningar

Läs mer

Tjolöholms naturområden

Läs mer