Varje dag under sommaren finns möjlighet att följa med John Taylor eller någon annan av våra skickliga trädgårdsmästare på en visning i slottsträdgården. Utöver detta anordnas också olika visningar på speciella teman.

Trädgårdsvisningar

Dagliga trädgårdsvisningar 30 juni-31 augusti kl 14

Varje dag under högsommaren finns det möjlighet att följa med en av slottets trädgårdsmästare på en vandring genom Tjolöholm trädgårdar. Guidningen börjar med att visa och berätta om livet och trädgårdarna i allmogebyn. Tillsammans promenerar gruppen sedan upp mot slottsträdgården vid havet, där ni får veta mer om trädgårdens historia, arkitektur, växter och utveckling. Under 2018 lyfter vi särskilt fram de livsviktiga pollinatörerna och hur bin, humlor och andra insekter trivs och gör nytta på Tjolöholm. Visningen tar ca 60 minuter. Samling utanför Slottsbutiken/Manegen.

Köp gärna visningsbiljetten före ditt besök! När du förköper biljett kan du försäkra dig om plats på önskad visning och du slipper köa. Du kan förköpa din biljett via hemsidan fram till en kvart innan visningen startar. I mån av tillgång kan du även köpa biljetter på plats i Slottsbutiken. 

Bi-vernissage

Trädgårdsvisning 30 juni kl 13-15

Välkommen på premiär för trädgårdsmästarnas sommarvisningar av slottsträdgården. Premiärdagen går i pollinatörernas tecken och Tjolöholms trädgårdsmästare visar besökarna runt i slottsträdgården med särskilt fokus på bin, humlor och andra insekter. Under dagen finns det även möjlighet att se hur Tjolöholms marker brukas och sköts för att gynna den livsviktiga pollineringen. Missa inte heller tillfället att provsmaka olika honungssorter och honungsprodukter.

Dagen anordnas i samarbete med Swedish Society of Public Parks and Gardens (SSPPG), Svenska Bin och Trädgårdsresan.

Alla intäkter går oavkortat till Bi-fonden. Klicka här för att köpa biljett.

Spring för bina!

Löparguidning 29 juli kl 11

Trädgårdsmästare Andreas tar er med på en joggingrunda upp runt Stuteribergen och berättar om växter som är viktiga för våra bin. På vägen tillbaka stannar ni i byn vid bikuporna och får smaka på honung och får lite information om bin och får en titt in i Hemtrefnadens nyttoträdgård. Ni kommer också att få reda på hur man sköter en äng och varför den är viktig för mångfalden.

Evenemanget anordnas i samarbete med Swedish Society of Public Parks and Gardens (SSPPG), Svenska Bin och Trädgårdsresan.

Alla intäkter går oavkortat till Bi-fonden. Klicka här för att köpa biljett.

Vandring i Allmogebyn

Temavisning 5 augusti kl 11

Följ med trädgårdsmästare Eva Rosén på en vandring genom Tjolöholms allmogeby. Ni får höra om hur de som bodde där levde, husen och trädgårdarna såg ut och även om tanken med en nationalromantisk by i Arts and Crafts-anda. Vandringar tar ca 90 minuter.

Samling vid Slottsbutiken/Manegen.
100 kr per person, barn upp till 15 år gratis. Klicka här för att köpa biljett.

Upptäck slottets stigar!

Löparguidning 9 september kl 15

Upptäck slottets stigar på ett nytt sätt! Med trädgårdsmästare Andreas Blomberg som guide joggar ni lugnt tempo i skogarna runt slottet och ut till Storeskog. Längs vägen blir det flera stopp där ni får veta mer om slottets natur och se vackra utsikter. Få inspiration till egna springturer på Tjolöholms stigar i fantastisk miljö. Turen tar runt 90 minuter, längd ca 7 km i varierad terräng.

Samling vid Slottsbutiken/Manegen.
Pris 100 kr, barn upp till 15 år gratis. Klicka här för att köpa biljett.

 

Kultur- och programverksamheten på Tjolöholms slott anordnas med stöd av Folkuniversitetet och Region Halland.