Fru Dickson iordningställde en privat våning för sina egna behov. En och en halv trappa upp i slottet disponerade hon tre rum med luxuöst badrum och separat toalett.

Shakespeare och slottets hemliga rum

Blanche Dicksons privata vardagsrum benämns ”Fru Dicksons boudoir”. Här är väggarna prydda av figurer ur Shakespeares ”En midsommarnattsdröm”. Mitt i rummet finns en liten trappa som leder ner till ett medicinrum. Rummet var inte planerat från början utan byggdes när man upptäckte ett utrymme mellan första och andra våningen – arkitekt Wahlman ritade till trappan i efterhand.

Fru Dicksons sovrum är tämligen mörkt och inrett av det exklusiva varuhuset Liberty, som än idag finns i London. Här står hennes pampiga himmelssäng med förhängen i rött sammetstyg. I anslutning till sovrummet finns Fru Dicksons toalettrum som bland annat inrymmer en fotogendriven hårtork!

Himmelssäng och badrumslyx

De luxuösa badrummen på Tjolöholm har väckt förundran i över hundra år. Slottet var från början utrustat med tre badrum och sex vattentoaletter. Duscharna inköptes från England och vattnet kommer inte bara uppifrån, utan även från sidorna och nedifrån! Fru Dicksons privata badrum är inrett i vacker marmormosaik och har ett stort, i golvet nedsänkt, badkar och en rundspolande dusch.