Tjolöholms Slott är en enda stor skatt av hantverksskicklighet och unik design! Slottets planlösning är sinnrik och komplicerad, strikt indelad i olika sfärer: herrskap, gäster, barn och tjänare hade sina egna avdelningar. Både exteriör och interiör präglas av en hantverksmässigt hög kvalitet med många, ofta oväntade, detaljer. Trots den elisabetanska fasaden är jugendstilen tydlig och de böljande linjerna och stiliserade blom- och växtmotiv återfinns i hela slottet.

I sitt renässansskal döljer slottet en komfort på toppen av sekelskiftets förmåga. Slottet uppvärmdes genom ett rikt förgrenat varmluftssystem – de många öppna spisarna till trots. Badrummen utrustades med snillrika, rundspolande duschar som fru Dickson sett på Hotel Bristol i Berlin. Eftersom flera av rummen redan från början hade heltäckningsmattor tillverkade Göteborgs Mekaniska Verkstad en hästdragen dammsugare som drogs runt slottet. De tjocka slangarna stacks in till rummen genom fönstren.

Följ med på en rundtur

Här på hemsidan kan du få ett smakprov av slottets olika salar och salonger. Följ med på en virtuell slottsvisning genom 36 rum och kök genom att välja rummen i vänsterspalten.

Upptäck slottet i verkligheten och se alla vackra detaljer med egna ögon! Slottet är öppet för visningar varje helg under hela året samt alla dagar i juni-augusti. Vi tar också gruppbokningar, efter förfrågningar, året runt. Välkomna!