Under påsklovet erbjuder vi slottsvisningar varje dag samt dramatiserade familjevisningar tisdag och torsdag. På onsdagen anordnas modeverkstad för barn vid två tillfällen. Det finns mycket mer än detta att upptäcka på Tjolöholm. Du kan äta gott, fika, grilla och gå på upptäcktsfärd i våra trädgårdar och naturområden.

Dramatiserade barnvisningar
Tisdag 11 & torsdag 13 april, kl 11.15 och 13.30

Följ med fru Dicksons kammarjungfru Ottilia på en rundtur i slottets salar och vrår under påsklovet. Ottilia, som annars har fullt upp med en kammarjungfrus sysslor, passar på att ta emot gäster då frun åkt in till Göteborg. Hon berättar hur livet ter sig på ett slott vid början av 1900-talet. Barnen får en tur i slottets tre våningar genom herrskapets överdådiga salonger, sängkammare, barnkammare och gästrum och turen avslutas i tjänstefolkets enklare utrymmen.

Modeverkstad för barn
Onsdagen den 12 april, kl. 11 och 13.30

Under påsklovet anordnar vi en modeverkstad för barn i slottet vid två tillfällen. Under 1,5 timma är deltagarna fria modedesigners och inspireras av varandra. I denna redesign-workshop får begagnade kläder och annat material nytt liv och barnen väljer fritt vad de vill skapa. Material finns på plats, men är det går också bra att ta med egna textilier och annat material. En vuxen kan följa med barn utan kostnad. Samling vid slottsentrén. Alla barn som deltar i modeverkstaden får givetvis ta med sina kreationer hem, men får även möjlighet att bese slottet efteråt utan extra kostnad. Vuxna som vill gå med betalar för sin slottsvisning på plats, 140 kr. Endast förköp.

Jakten på det försvunna Tjolöholm

Upptäck Tjolöholms Slotts omgivningar och gå på QR-kodsjakt! Din telefon, en karta och qr-koder tar dig på en spännande upptäcktsfärd där du får veta mer om hus och platser som har funnits på Tjolöholm. Samtidigt samlar du bokstäver till en rebus, där rätt svar ger dig möjlighet att vinna pris. Du hittar kartor i en låda utanför Slottsbutiken, alltid tillgängliga.

Slottsvisningar
Varje dag 6-16 april kl 11-16

Att uppleva Tjolöholms slott är lite som att kliva in i en sagovärld. Den mäktiga byggnaden har en inredning som är full av väsen och figurer hämtade från mytologins och sagans värld. Välj att följa med på en av våra guidade visningar eller besök slottet på egen hand.

Vagnsmuseum
Varje dag kl 11-17

Se slottets pampiga vagnar och slottets första dammsugare, som var hästdragen och väger ett ton. Fri entré.

Kafé Manegen
Varje dag kl 11-17

Kafé Manegen serverar lättare luncher, matiga smörgåsar, hembakta bakverk och barnens favorit, pannkakor med grädde och hemkokt sylt. I den luftiga byggnaden som från början var godsets ridhus äter du inomhus eller utomhus med avkopplande utsikt över slottet och trädgården.

Slottsbutiken
Varje dag kl 11-17

Vad är väl en slottsvisit utan ett butiksbesök? På Tjolöholm har du goda möjligheter att finna just det du önskar i vår fina Slottsbutik. Här finns ett stort, unikt och noga utvalt utbud av inredningsartiklar, bruksföremål, böcker och delikatesser.

Trädgårdar och natur

Missa inte vårens blommor i slottsträdgården! I de omgivande skogarna finns blåsippor att upptäcka och mängder av promenadstigar, både lättillgängliga rundor och mer strapatsliknande äventyr. Köp gärna en stigfolder i Slottsbutiken så får du både kartor och mer information om det du ser längs vägen.

Parkering och toaletter

Det finns gott om parkeringsplatser på godset. Parkeringsavgiften är 40 kr/fyra timmar (efterföljande timmar 10 kr/timme). Det finns också ställplatser för husvagn, 185 kr/natt. Du kan betala med mynt, kort eller med Easypark. Zonnumret för vanlig bilparkering är 6091 och zonnumret för ställplats är 6092.

Toaletter finns i Manegen samt i det röda huset närmast stora parkeringen, där finns även handikapptoalett. I Manegen finns skötbord.