”Det var som att träda in i en sagovärld, så fullständigt olikt allt annat jag dittills skådat.” Så sa den unge prästen Gustaf Ankar om sitt första möte med Tjolöholm. Året var 1904.

Vill du bevara känslan av storslagen miljö och samtidigt inspirera till nytänkande och utveckling som VD för Tjolöholms stiftelse? Då kan det här vara möjligheten för dig!

Stiftelsens ordförande har ordet

Som en pärla vid Kungsbackafjorden ligger Tjolöholms slott. Denna praktbyggnad är ett välkänt natur- och kulturhistoriskt besöksmål som lockar besökare från hela Norden och bidrar till en positiv tillväxt för regionens turismnäring.

Vi rekryterar nu en VD som vill ta vid och förverkliga visionen om ett blomstrande Tjolöholm. Vi söker dig som har egna tankar och idéer om hur du tillsammans med styrelsen, medarbetare och andra aktörer kan utveckla och förvalta upplevelse- och produktutbudet såväl lokalt som regionalt. – Stiftelsens ordförande, Hans Forsberg

Ledaren och chefen – vem tror vi att du är?

Genom ditt ledarskap får du andra att vilja och våga. Du är modig, inspirerar till nytänkande och utveckling samt ger medarbetarna rätt befogenheter för att effektivt nå gemensamma mål. Ditt sätt att möta människor med värme och energi skapar entusiasm och arbetsglädje hos dina medarbetare. Du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med såväl medarbetare som övriga intressenter både internt och externt.

Rätt person för jobbet trivs i en verksamhet med ett konstant pågående förändrings- och förbättringsarbete av Tjolöholm som plats och destination, där fokus ligger på mål, resultat och kvalitet. Med hög kapacitet planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete effektivt. Dessutom strävar du efter god lönsamhet och ett arbetsklimat som karaktäriseras av öppenhet och god kommunikation.

Du är genuint intresserad av uppdraget som VD för Tjolöholm där affärsmöjligheter förenas med värdet av kulturarvet. Det krävs att du kan hushålla med resurserna och finna effektiva lösningar. Ingen fråga är för stor eller för liten för att hanteras av VD i en verksamhet som pågår hela året om och veckans alla dagar.

Övergripande uppdrag och ansvar

Leda, utveckla och följa upp verksamhetens mål, resultat och kvalitet
Ha det samlade operativa ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi
Rapportera till stiftelsens styrelse
Ansvara för underhållsfrågor kring verksamhetens fastigheter, trädgårdar, parker samt jord- och skogsbruk
Ansvara för inkomstbringande aktiviteter som t ex guidade turer, konferens, fest och bröllop, kurser, festivaler, konserter och andra event men också att identifiera nya möjligheter för att öka intäkterna
Aktivt delta i och söka bidrag för samverkansprojekt
Företräda stiftelsen, träffa samarbetspartners och skapa kontakter för att bygga och utveckla relationer inom näringsliv, stat, kommuner, region, internationella och nationella föreningar och organisationer

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har mångårig erfarenhet av ledarskap med resultatansvar av minst motsvarande storlek inom besöks- eller turistnäring. Du har också dokumenterad erfarenhet av att driva affärsverksamhet med gott resultat.

Erfarenhet av arbete inom marknadsföring, fastighetsfrågor och affärsutveckling är meriterande, liksom om du tidigare varit chef över chefer. Har du dessutom kunskap inom avtalsjuridik är även detta en merit

Så vad kan vi erbjuda?

Vi kan erbjuda utmanande och utvecklande arbetsuppgifter inom en bred verksamhet med lång tradition och unik roll i samhället. Du får självständigt ansvar inom de ramar som styrelsen lägger i form av budget och verksamhetsplan och de ramar som stiftelselagen och stiftelsens stadgar ger. Du kommer att få ett stort nätverk av samarbetspartners, verksamhetsutövare/hyresgäster, kommun, region, länsstyrelse och många kontakter med besökare och andra. Dessutom får du en fantastiskt vacker arbetsmiljö!

Vi erbjuder en anställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 5 januari 2020.

Hoppas att vi har fått dig nyfiken och intresserad av att söka tjänsten!

För mer information, kontakta Stiftelsens ordförande Hans Forsberg. Tel: 0705-171624

Klicka här för att söka tjänsten.