Den 31 augusti anordnas en swimruntävling i de natursköna miljöerna runt Tjolöholms slott. Den snabbt växande tävlingsformen som förr endast utövades av eliten inom multisport görs nu i ett sprintformat där alla som kan simma och springa kan vara med och delta.

Tävlingen kommer att gå runt Tjolöholms slott, både på land och i vatten. Starten går nedanför slottet och bär sedan iväg ut över vatten och öar. Det är sex simsträckor och sju löpsträckor. Sammantaget är hela tävlingen ca 12 kilometer. Simningen står för två kilometer av tävlingen men den längsta sträckan är bara strax över 500 meter. Eliten beräknas vara i mål efter ca 1 timma medan motionärerna kommer in efter ca 2 timmar.

- Vi har försökt anpassa tävlingsformen så att ”alla” ska kunna vara med. Klarar du att simma 500 meter och springa 1 mil så ska du klara detta, säger Ulrika Ericsson, en av initiativtagarna till tävlingen. Tävlingen genomförs i ett samarbete mellan Kungsbacka Adventure, Tjolöholm Slott och KBSS, Kungsbacka Simsällskap.

För att kunna delta behöver du anmäla dig på www.tjoloholmswimrun.com.

Tävlingen kan genomföras som lag, två och två eller som singel. Det finns både herr-, dam- och mixedklass att anmäla sig till. Sedan är det bra om man kan simma så klart. Minst 500 meter i öppet vatten.

- Eliten tävlar i speciella swimrun-våtdräkter, anpassade löparskor, har flythjälpmedel och simmar med paddlar, som motionär kommer man lång med vanliga löparskor. Simmössa och tävlingsväst får du vid starten. Kika gärna in på vår webb för att läsa mer om hur det går till, säger Martin Hageberg.

Säkerheten är viktig vid swimruntävlingar och Tjolöholm Swimrun har både kajaker och båtar som ska kunna plocka upp trötta simmare och se till att obehöriga båtar inte kommer in på tävlingsbanan. Läkare finns också på plats under hela tävlingen.

Arrangör bakom tävlingen är Kungsbacka Adventure, Tjolöholms Slott och Kungsbacka Simsällskap.