Vi gör det igen eftersom det blev en sådan succé, men den här gången som en stor förfest innan Shetland Wool Week!

Varmt välkommen till ett stickretreat där du har möjlighet att sticka och inspireras tillsammans på Tjolöholms Slott! Under några dagar har du möjligheten att bo i den idylliska Allmogebyn och uppleva historiens vingslag medan vi stickar och har workshops på slottet. Vi äter gott i den nationalromantiska Storstugan där kockarna brinner för kvalitet och säsongens variationer.

Husen i Allmogebyn är inredda i sekelskiftesstil och består av en sängkammare med himmelssäng och kakelugn samt en storstuga med stor matplats och ett fullt utrustat kök. Vedspisen är bevarad i originalskick. Husen är parhus och består av två lägenheter med egen ingång och trädgård. Tänk dig att på kvällskvisten kunna sitta och sticka i din stuga med doften, ljudet och värmen från en sprakande eld...

PROGRAM

Onsdag 21 september

Vi träffas gemensamt kl 12.00 på det kreativa Spinneriet i Lindome. Här kommer vi att äta en härlig lunch och besöka butiken 60 Garner Nord. Sedan kör vi gemensamt ut till Tjolöholms slott (du kan åka tåg och buss till Spinneriet och sedan få plats i en bil för att åka vidare till slottet). Vi checkar in i Allmogebyn och känner in känslan av slottet med hela dess fantastiska område.

Onsdagens workshop om färglära heter ”låt din stjärna lysa” och vi samtalar och inspireras av färger. Du har möjlighet att göra olika färgkartor och sticka provlappar. Lyxigt är att du har fri tillgång till Jamiesons & Smith Jumper Weight garner i samtliga färger under hela helgen för just provlappar och färgkartor.

Gemensam middag i Storstugan och stickmys framför brasan.

Torsdag 22 september

Vi äter god frukost i Storstugan och önskar du göra fler provlappar så finns garnet där.

Efter lunch blir det guidad visning av det unika slottet. Vi kommer att ha tid till promenader i den natursköna miljön.

Gemensam middag i Storstugan och stickmys framför brasan.

Fredag 23 september

Efter frukost vid brasan i Storstugan finns möjlighet till promenad och vi fortsätter med våra stickningar. Kanske bjuds det även på en och annan skröna från Shetland? Du kanske vill du testa något nytt eller fortsätta med det du håller på med?

Efter lunch avslutar vi med att vi visar varandra - hur du fick just din stjärna att lysa? Ibland blir stjärnfall men det är också vackert! Vi beräknar att avsluta vid kl 14.00. Då har du möjlighet att åka förbi Spinneriet om det är något du önskar köpa med dig.

KURSLEDARE OCH PRIS

Stickretreaten leds av Anna Leithe, 60 Garner Nord. "Min förhoppning är att detta är just en stickretreat där du har möjlighet att koppla av, få tid att sticka, njuta och inspireras. Tjolöholm Slott är för mig just den platsen som ger mig ro genom att dåtid möter vår samtid i en havsbris," berättar Anna. Klicka här för att läsa mer.

5 495 kr per person inkl moms för två nätter i delat boende, alla måltider, kursavgift och slottsvisning. Biljetter släpps fredag 10 augusti kl 10.00.