Varmt välkommen till ett stickretreat där du har möjlighet att sticka och inspireras tillsammans i unik miljö.

Under några dagar har du möjligheten att bo i den idylliska Allmogebyn och uppleva historiens vingslag medan vi stickar och har workshops. Vi äter gott i nationalromantiska  restaurang Storstugan där kockarna brinner för kvalitet och säsongens variationer.

Husen i Allmogebyn är inredda i sekelskiftesstil och består av en sängkammare med himmelssäng och kakelugn samt en storstuga med stor matplats och ett fullt utrustat kök. Vedspisen är bevarad i originalskick. Husen är parhus och består av två lägenheter med egen ingång och trädgård. Tänk dig att på kvällskvisten kunna sitta och sticka i sin stuga med doften, ljudet och värmen från en sprakande eld...

Under hela stickretreatet kommer Karin Öberg att vara kursledare och inspiratör. Karin Öberg är linets drottning som tagit fram Kalinka som är ett 4-trådigt lingarn. Garnet produceras i Sverige av Holma Helsingland med lin odlat i Frankrike och Belgien. Kalinka har en fantastisk lyster och ett fint fall och dess särskilda egenskaper värmer när det är kallt men känns svalt när det är varmt. Kalinka finns i en variation av särskilt utvalda färger och återförsäljare finns över hela världen. Karins stilrena design med finesser gör att hon är otroligt omtyckt.

PROGRAM

Torsdag 17 mars

Vi träffas gemensamt kl.12.00 på det kreativa Spinneriet i Lindome. Här kommer vi att äta en härlig lunch och besöka 60 Garner Nords butik. Sedan kör vi gemensamt ut till Tjolöholms slott. Det här möjliggör att du kan åka tåg eller buss till Spinneriet och att vi har platser i bilarna för att åka vidare till slottet.

Vi checkar in i Allmogebyn och känner in känslan av slottet med hela dess fantastiska område. Gemensam middag i nationalromantiska Storstugan och stickmys framför brasan.

Fredag 18 mars

Under förmiddagen kommer Karin Öberg att hålla inspirerande workshops.

Efter lunch blir det guidad visning av det unika slottet. Vi kommer att ha tid till promenader i den natursköna miljön.

Gemensam middag i Storstugan och stickmys framför brasan.

Lördag 19 mars

Efter frukost i Storstugan finns möjlighet till promenerad. Vi fortsätter med våra stickningar tillsammans med Karin Öberg. Hon har en stor kunskapsbank att delge oss allt från tips och trix till olika sticktekniker med just lingarnet.

Efter lunch avslutar vi med att vi visar varandra olika stickprover och tankar som kommit upp under resans gång. Vi beräknar att vi avslutar vid kl.14.00, och då har du möjlighet att åka förbi Spinneriet om det är något du önskar köpa med dig.

"Min förhoppning är att detta är just en stickretreat där du har möjlighet att koppla av, få tid att sticka, njuta och inspireras. Tjolöholms Slott är för mig just den platsen som ger mig ro genom att den vackra miljön i dåtid möter vår samtid i en havsbris." - Anna Leithe, 60 Garner Nord. 

BOKNINGSVILLKOR

Köpet är bindande och kan inte bokas av.

Inställd Stickretreat - COVID?

Stickretreaten genomförs under förutsättning att tillräckligt många anmäler sig. Skulle kursen av någon anledning ställas in, kan kursavgift och avgifter för mat och boende, återbetalas. Om kursen behöver ställas in meddelas ni som kund senast 14 dagar innan.

Återbud vid sjukdom

Om du inte har möjlighet att påbörja en kurs på grund av sjukdom, måste du skicka in ett läkarintyg till Tjolöholms slott. Om någon närstående till dig blir sjuk och du behöver avboka din plats för att vårda personen krävs läkarintyg eller motsvarande som styrker detta. Nära anhörig kan exempelvis vara förälder, maka/make/registrerad partner/sambo eller barn. Efter mottaget läkarintyg kan inbetald kursavgift samt eventuella kostnader för mat och boende återbetalas.

Avbrott av påbörjad kurs på grund av sjukdom

Ingen återbetalning görs vid påbörjad kurs eller utbildning.