Julen på Tjolöholm är en kär tradition för många. Den första julmarknaden anordnades så tidigt som 1987, men redan på greveparet Bondes tid för över hundra år sedan firades julen storslaget på Tjolöholm. Då som nu kläddes den enorma julmarknaden i slottets stora hall i silver och vitt, salongerna juldekorerades och brasan sprakade hemtrevligt i alla öppna spisar.

Under julmarknaden samlas hantverkare och matutställare från hela landet för att visa och sälja sina småskaligt tillverkade produkter. Utställarna hittar du runt om i godsets olika lokaler, bland annat det rymliga sädesmagasinet med katedralliknande tak och gott om plats. Här finns även tomten som tar emot barnens önskningar. Äter gott gör du i den nationalromantiska Storstugan, hos olika food trucks eller i godsets tidigare ridhus.

Godset är vackert upplyst av ljusslingor och mängder av granar och det vackra ljuset leder dig till slottet från 1904, som är så olikt andra svenska slott. Här möts man av engelska inredningar där det viktigaste för både arkitekt och byggherre var hemtrevnad i alla rum.

Öppet 12-14 november, 19-21 november och 25-28 november, vardagar kl 12-20, helger kl 10-18. Mer information och biljetter hittar du här.