Årets julupplevelse på Tjolöholm Slott är inspirerat av julfirandet i tv-serien Downton Abbey och greveparet Bondes jultraditioner på Tjolöholm Slott i början på 1900-talet. Precis som då dukas julmåltiden upp i stora hallen, för att sedan avnjutas i brasans sken i slottets pampiga matsal. Grevinnan Blanche Bondes familj härstammar från Skottland och England och på dagens julbord finns brittiska specialiteter, blandat med viltdelikatesser och rätter med lokala råvaror såsom pepparrot och grönkål. Sammanlagt serveras över sextio rätter på slottets julbord.

LEVANDE MUSIK OCH VACKRA KLÄNNINGAR

Julupplevelsen på Tjolöholms Slott börjar med värmande glögg och trivsamt mingel i biljardrummet. När gästerna förser sig vid julbordet är det levande musikunderhållning vid flygeln och i både slottshallen och slottsmatsalen sprakar de öppna spisarna. Under kvällen visas även slottets övre våningar och ”Downton – I nöd och lust”, årets nya utställning med kläder från den populära tv-serien Downton Abbey. Slottets alla rum är julpyntade med granar och juldekorationer och under slottsvisningen får besökarna höra om julfirandet både på Downton Abbey och Tjolöholms Slott.

JULUPPLEVELSE PÅ SLOTTET

Julbordsupplevelsen på Tjolöholms slott kan bokas onsdag-söndag den 5-16 december samt 19-21 december.  Julupplevelse inklusive inklusive glögg, julbord, kaffe, musikunderhållning och slottsvisning 895 kr. Barn 1-14 år 445 kr alla dagar.

Andra dagar öppnar vi efter önskemål, från 35 personer. Är ni ett sällskap på minst tjugo personer finns även möjlighet att boka eget rum, Tjänstefolkets matsal, under de ordinarie sittningarna.

Klicka här för att boka din julupplevelse.

Kontakta oss om du har några frågor eller vill ha hjälp med din bokning på 0300-40 46 00 (vardagar 9-12 och 13-16) eller på info@tjoloholm.se. Samtliga priser är inkl moms. Med reservation för ändringar.

Övernattning på godset

Låt bilen stå och kombinera julbordet med övernattning på godset! När kvällen är slut promenerar du till Allmogebyn eller Grindstugan för skön sömn och på morgonen väntar en härlig lantfrukost. Läs mer om övernattning i samband med julbord här.

Du kan också äta julbord i Storstugan.