Upplev Tjolöholm som om det vore runt sekelskiftet 1900! Lyssna på julens sånger blandat med historier från förr i Slottskyrkan och njut av julbord i den ombonade Storstugan. Det blir en kväll med värme, mat, musik och allt som hör julen till på Tjolöholm.

MUSIKUPPLEVELSE I SLOTTSKYRKAN

Slottskyrkan är vackert upplyst av levande ljus och du får uppleva julen tillsammans med några av de som bodde i byn under tidigt 1900-tal, då konserten blandar älskade julsånger med berättelser om livet och jultraditioner på Tjolöholm.

JULBORD I STORSTUGAN

Kvällen fortsätter i den nationalromantiska Storstugan strax bredvid slottskyrkan. Här har godsets arbetare firat jul i över hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad i enlighet med Karin och Carl Larssons heminredningsideal. Varje detalj är noga utvald och utformad med stor hantverksskicklighet. Den öppna spisen sprakar hemtrevligt och det doftar av enbär, kanel och nejlika. Här serveras ett julbord inspirerat av julens goda smaker, tillagat på råvaror från traktens gårdar.

TIDER OCH PRISER

Jul i byn med konsert och julbord ges 3, 4, 10, 11, 17 och 18 december. Välj mellan kl 12 och kl 16. 845 kr, barn 3-14 år 375 kr. Du kan även boka endast musikupplevelse i Slottskyrkan.

Är du intresserad av att bara äta julbord kan du göra detta torsdagar och fredagar i december. Läs mer genom att klicka här.

Boende i slottsmiljö

Låt bilen stå och avsluta kvällen med en kort promenad till Allmogebyns idylliska stugor. Här bor du i sekelskiftesmiljö med kakelugn, vedspis och himmelssäng, samt moderna faciliteter som badrum och kök. Bokar du boende i samband med julbord får du 10 % rabatt på boendet. Bokas på 0300-40 46 00.