I en unik workshop i Rosgården, som ligger i hjärtat av Tjolöholms Allmogeby, visar och lär Hanna Wendelbo dig hur hon ritar och målar blommor, med fokus på dahlior.

Workshopen passar både dig som nybörjare eller van målare och Hanna visar dig hur hon gör när hon avbildar blomster. Tillsammans med Tjolöholms trädgårdsmästare Andreas Blomberg kommer ni även att få lära er mer om dahlior och den historiska Arts & Crafts-trädgården. Har du en önskan om att utveckla dig kreativt är detta den perfekta workshopen! För att hålla gruppen liten och exklusiv finns det endast 15 platser.

Ni kommer att befinna er i Rosgården eller i Hemtrefnadens trädgård, med möjlighet att hitta sin egen vrå med gott om utrymme. På samtliga platser med blommorna som inspirationsmaterial på nära håll. Ni börjar kl 14 och avslutar kl 18, och någonstans mitt i tar ni en gemensam fikapaus.

Detta kommer Hanna att lära dig:
• Så tecknar du en blomma. Med några grundregler kan man lättare förstå hur man kan fånga blomman på sitt papper med hjälp av blyerts. Hanna går igenom riktning, volym, mellanrumsformer, det hon kallar blomsterkroki.
• Så målar du en blomma. Med hjälp av akvarelltekniken visar Hanna hur man kan fånga upplevelsen av hur en blommas färger ser ut.

I deltagaravgiften ingår allt material du behöver. Men som bonus får du även ”det ultimata skissblocket” som gåva att ta med dig hem. Workshopen ska vara början för dig när det gäller ditt kreativa skapande och Hannas målsättning är att du ska vara fylld av inspiration och energi när kvällen kommer och inte vilja sluta rita och måla!