Sommarkonserten ”British Summer Concert” är en fartfylld, vacker och pampig hyllning till några av Storbritanniens största artister som Elton John, Beatles, Adele, Ed Sheeran, U2, Sting mfl. Sånginspiratörerna och artisterna Åsa och Ulf Nomark från Kungsbacka gör konserter och körevenemang runt om i Sverige, och denna gång tar de med sig en 80 personer stark sommarkör och förvandlar Magasinet på Tjolöholms slott till en musikupplevelse utöver det vanliga där du både får lyssna och njuta, men även sjunga med i några av de mest kända och älskade hitsen från Storbritannien.

Åsa och Ulf Nomark är från Kungbacka och har gett ut över 10 skivor och en rad nothäften. Deras musik har sjungits av körer i hela landet och även utomlands. Med sin positiva energi och smittande glädje vill de också uppmuntra människor till att sjunga mer i sitt sångkoncept ”Pop-in & Sing”. Under de tre senaste åren har de, inom ramen för Pop-in & Sing, ordnat en sommarkör, som blivit mer och mer populär för varje år. Förutom konserten på magasinet i Tjolöholms slott så medverkar kören också på Gothenburg Culture Festival.

Konserten spelas i Magasinet, godsets gamla sädesmagasin med imponerande takhöjd och fantastiskt akustik. I den närmast katedralliknande salen sitter all publik under tak och när de stora dörrarna öppnas är det som att Tjolöholms magiska omgivningar blir ett med konsertsalen.