Välkommen på konstworkshop på Tjolöholms slott! DIY (do it yourself) är en gammal rörelse som fått nytt uppsving. Det är en rörelse som slår an på dagens samhälle på många sätt: genom att skapa själv från material som finns tillhands är den inte bara vänligare mot vår miljö, utan skapar dessutom en bättre självkänsla hos den som gjort den; att få känna ”jag kan”.

På workshopen utgår ni från material som inte tär mer än nödvändigt på vår jord, material som redan fyllt en funktion, dvs förbrukade textilier från hemmet eller second hand. Utifrån vad ni har är ni fria modedesigners för en timme. Ni jobbar tillsammans på modedockor eller på varandra. Ni klipper bort en ärm, en krage, ett byxben och ersätter det med annat byxben, eller ärm från en tröja, draperar med tygstycken, konstruerar en huvudbonad. Ni nålar ihop för att det ska gå fort. Snabbt skapande med mycket energi! I slutet kör ni en kort "mode-show" och visar för varandra vad ni skapat.

Workshopen leds av konstnären Ninia Sverdrup, som har bott och arbetat med konst under många år i Berlin men bor nu på landet utanför Vallda. Där har hon sina egna får vars ull utgör hennes nya konstmaterial. Ni utgår från identitet och tillsammans funderar Ni över Vem är jag? Vem vill jag vara? När man gör själv skapar man samtidigt sin alldeles egna grej, som visar vem DU är.

Tid och plats

3 november kl 10 och kl 13 samt 4 november kl 10 och kl 13. Workshopen äger rum i Tjänstefolkets matsal på slottet.

Workshopen vänder sig till barn 8-12 år med vuxna. Endast föranmälan, max 15 personer per workshoptillfälle. Anmäler dig gör du via mail till magdalena.kasper@tjoloholm.se, tel 0708-60 88 33. Workshopen är gratis, men vill du gå runt i slottet gäller ordinarie entré, vuxen 150 kr, barn 3-14 år 75 kr.

Mer information

Arrangemanget är en del av Bästa Biennalens konstbiennal 2021, en konstfestival för barn och unga – som äger rum mellan den 23 oktober till 7 november. Besök Bästa Biennalens hemsida genom att klicka här för utförligt program.