Julen är vår allra käraste högtid och på Tjolöholm tar vi den på största allvar. Hela godset dekoreras med granar och tusentals ljus och i fönsterna lyser adventsljusstakarna milt. På slottet kläs den magnifika granen i stora hallen i vitt och silver, precis som på grevinnan Bondes tid. Välkomna att uppleva en sagolik jul på Tjolöholms Slott!

Julmarknad 11-27 november

Redan 1987 anordnades den första julmarknaden på Tjolöholm och idag är den en kär tradition för många. Förra året var det 34 000 besökare under de tio dagar julmarknaden är öppen, och de njöt av juldekoren, stämningsfulla upplevelser och möjligheten att handla unika julklappar.

Julmarknaden är öppen 11-13 november, 18-20 november samt 24-27 november, vardagar kl 12-20, helger kl 10-18.

Julmiddag på slottet 1-18 december

Vill du fira jul som herrskapet gjorde för hundra år sedan, rekommenderar vi att komma på julmiddag. Som gäst på slottet i juletid börjar du besöket med en rundtur i de vackra rummen, innan det bjuds på välkomstdrink och mingel framför den sprakande brasan. I slottsmatsalen serveras en femrätters middag med julinspirerade smaker.

Jul i byn – musikupplevelse och julbord 3-18 december

En annorlunda och stämningsfull början på julen får du med musik- och matupplevelsen i Tjolöholms by. I slottskyrkan får du ta del av Tjolöholms egen julföreställning med berättelser från livet förr tillsammans med julens älskade sånger. Efter en kort promenad nerför kyrkbacken är du välkommen in i Storstugan, där ett julbord med julens alla godsaker står uppdukat.

Julbord i Storstugan 1-16 december

Torsdagar och fredagar i december serveras julbord i den mysiga Storstugan. Efter värmande glögg är julbordet uppdukat med julens alla läckerheter.

Julöppet

Ända fram till jul kan du köpa unika och annorlunda julklappar i Slottsbutiken, öppet fredag-söndag kl 11-16 (dock ej 23 december). Under jullovet, 25 december till 8 januari, kommer slottet att ha öppet för besök och visningar, och i slottsmatsalen finns möjlighet att dricka kaffe framför brasan.

Bo i slottsmiljö

Unna dig avkoppling från vardagens brus med en mysig helg på Tjolöholm, kanske kombinerat med julmiddag eller julbord. I Allmogebyn bor du i sekelskiftesstugor en gång uppförda åt godsets arbetare, inredda med himmelssäng, vedspis och kakelugn – samt moderna bekvämligheter som badrum och fullt utrustat kök. Den exklusiva Grindstugan ligger avskilt med utsikt över strandängarna och erbjuder öppen spis och sovrum inrett med Morristextiler.