Här besvaras de vanligaste frågorna inför Carolas konsert i sommar. Har du ytterliggare frågor är du välkommen att kontakta oss på info@tjoloholm.se.

Allmän info:

Fredag 11 augusti 2023, utomhus Tjolöholms Slott
Dörrar öppnar till konsertområdet kl 18.00, konsertstart kl 20.00. Konserten pågår ca 120 min.
Huvudarrangör: Jubel

Vädersituationen

Vi vill påminna er om att det regnat rikligt den senaste veckan. Det ser ut att vara uppehåll på torsdag och fredag, men det kan fortfarande vara mycket blött på vissa delar av våra marker. Konsertområdet är på gräs, som riskerar att fortsatt vara mycket blött. För att hålla era fötter torra och undvika att halka rekommenderar vi att ni tar på er bra skor.

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser på grus, resterande är på blöta gräsytor. För att minska risken att någon besökare fastnar på gräsmattan uppmuntrar vi er att i största möjliga mån samåka. Det är även positivt efter konserten, då vägen till Tjolöholm har sina begränsningar och det lätt bildas köer vid event med stora publiksamlingar.

Var köper jag biljetter?

Biljetter säljs via tickster.com. Officiell hemsida för turnén hittar du på carolafesten.se.

Är det någon åldersgräns?

Det är inte någon åldersgräns, men alla oavsett ålder behöver en giltig biljett. Det finns ett begränsat antal barnbiljetter (0-12 år) som kan väljas efter att du valt minst en ordinarie 18+ biljett. Barn under 13 år måste gå tillsammans med betalande vuxen (18+ år).

Var finns parkering?

Parkering sker på Tjolöholms Slotts ordinarie besöksparkering. Avgift tillkommer enligt gällande taxa, 50 kronor för 4 timmar. Vänligen observera att de flesta parkeringsplatser är på gräsområden som blivit blöta under de senaste dagarnas oväder. Önskar ni att stå på grus rekommenderar vi att ni kommer till Tjolöholm i god tid. Det är ca 200 meter från parkeringen till konsertplatsen.

Finns det ställplatser för husbil?

Vi har Quick Stop, ställplatser för husbilar, i anslutning till våra parkeringar.

Är djur tillåtna?

Nej, inte på konsertområdet.

Finns det servering på plats?

Enklare mat och dryck finns i anslutning till konsertområdet i food trucks som placeras ut. Alkoholservering finns, i inhägnat område med utsikt över scenen. Kafé Manegen är öppen fram till konsertens start kl 20, här finns det en mängd kalla rätter samt fika att välja på.

Får jag ta med mig dryck eller mat in på konsertområdet?

Nej, man får inte ta med sig medhavd mat eller dryck in på konsertområdet. Alkohol får endast förtäras runt Kafé Manegen på ordinarie serveringsområde.

Är det något som inte är tillåtet att ta med?

Alkohol, mat och dryck, djur, paraplyer och barnvagnar. Vänligen notera att hela Tjolöholm är ett rökfritt område.

När ska jag vara på plats?

Konsertområdet öppnar två timmar innan konserten startar. Kafé och butik öppnar kl 10.00 och håller öppet till konsertens start kl 20.00. Det finns även möjlighet att gå visningar i slottet och dess trädgårdar under dagen. Slottets entré har öppet en extra timme på eftermiddagen och sista visningen av slottet börjar kl 16.

Hur får jag sitta?

På egen medhavd picknickfilt eller klaffstol. Det finns inte några stolar utplacerade på konsertområdet. Vänligen observera att området närmast scen enbart av avsedd för ståplats, där kommer inte stolar eller filtar få placeras ut.

Finns garderob?

Nej, det finns inte någon garderob på området.

Vad gäller för rullstolsplats?

Besökare med förbeställd rullstolsplats placeras av publikvärdar på anvisade platser. Tänk på att du behöver köpa en rullstolsbiljett så att vi kan förbereda er ankomst och ta emot er vid insläpp. Eventuell ledsagare får följa med kostnadsfritt på samma biljett. Handikapparkeringar finns längst fram på huvudparkeringen.

Vad kan man mer uppleva på Tjolöholm?

Det finns mycket att uppleva på Tjolöholm! Ett flertal vackra trädgårdar, visning av slottet, restaurang och kafé, Tjolöholms lekby, promenadstigar i skogarna, olika utsiktsplatser, badstrand eller varför inte ta in titt i godsets vagnsmuseum. Fina picknickplatser finns bland annat nedanför slottet, på stranden. Här finns även grillplatser att nyttja fritt.

Finns det toaletter i anslutning till konsertområdet?

Ja, i Kafe Manegens byggnad och vid parkeringen. Här finns även handikapptoalett.

Vart vänder jag mig om jag har fler frågor? Har du övriga frågor, vänligen kontakta oss på info@tjoloholm.se.