Upplev kärleksmagin på Tjolöholms Slott

”Det var som att träda in i en sagovärld, så fullständigt olikt allt annat jag dittills skådat.” Så sade den unge prästen Gustaf Ankar om sitt första möte med Tjolöholms Slott år 1904. Mer än hundra år senare är Tjolöholm fortfarande något av en egen värld. Slottet tronar på höjden och runt om godset finns kyrka, storstuga och arbetarbostäder.

Exklusiv service och egen bröllopskoordinator

På Tjolöholms gods har det arrangerats storslagna slottsbröllop i generation efter generation. Hjärtat är centralt i familjen Dicksons vapensköld och enligt familjens valspråk tar det bevingade hjärtat sikte ”Mot himmelen”. I slottets alla rum finns kärlekens symbol – rikt utsnidat i ädla träslag; inhugget i granit; drivet i mässing; i slottsmatsalen silas solens strålar in genom ett bevingat hjärta av färgat glas.

Än idag är Tjolöholms Slott en självklar plats för kärlek och inspirerande framtidsplaner. Med tradition och erfarenhet förverkligar vi varje brudpars drömbröllop. Oavsett arrangemang får brudparet alltid en egen bröllopsvärd från Tjolöholm, som hjälper er att arrangera ert bröllop.

På den öppna spisen i ett av slottets gästrum står citatet: ”Eftersom tiden inte kan återköpas till något pris, använd den väl och låt inte en timma gå förlorad”
Vi har detta i minnet när vi hjälper er att planera ert bröllop så att det blir ert livs stora glädjehögtid!

Prinsessa för en dag

Tjolöholms Slott är Sveriges främsta Arts and crafts-anläggning med slott i engelsk 1500-talsstil, praktfull slottsträdgård mot havet, slottskyrka och allmogeby. Här arrangeras sagolika bröllop i slottet, Storstugan och Magasinet.

Kärlek i dagarna tre

Varför inte låta ert bröllop vara hela helgen? Passa på att njuta med släkt och vänner i lugn och ro. Den första kvällen inbjuds gästerna till en middag i Storstugan där alla kan lära känna varandra. Efterföljande dag är gästerna redan i härlig stämning för vigsel och middag på slottet. Festhelgen avslutas med ett gemensamt smörgåsbord i Storstugan, där det också passar bra att lägga presentöppningen.

Vigsel i Slottskyrkan

Efter att ha stått oanvänd i många år renoverades Tjolöholms slottskyrka. År 1994, exakt 90 år efter att den byggdes, återinvigdes kyrkan. I Slottskyrkan får ni en stämningsfull vigsel. Det går också att viga sig på paradgräsmattan mellan slottet och havet eller inne i slottshallen, kanske med en sprakande brasa i bakgrunden.

Exklusiva erbjudanden till Tjolöholms brudpar

Vi hjälper de brudpar som gifter sig på Tjolöholms Slott med kontakter till våra exklusiva samarbetspartners. Läs mer om våra bröllopserbjudanden här. 

Bo på godset!

Firar ni ert bröllop på Tjolöholms Slott är det en fördel att ha familj och vänner samlade på godset. Om ni eller era gäster bor i Tjolöholms kulturhistoriska boende (Allmogebyn och Grindstugan) ges 10 % rabatt på boendepriserna.LÄS MER

Foto: OttosonPhoto