Tjolöholms bröllopsblogg »

EN NY ROSENGÅNG BYGGS NU PÅ TJOLÖHOLM!

Vi håller just nu på och bygger en helt ny rosengång i Slottsträdgården. Kom gärna ut nu i vår och se hur arbetet fortskrider! Det ligger mycket arbete framför oss just nu.

Rosengången var en del av Lars Israel Wahlmans ursprungsträdgård och troligtvis planterad med rosor på båda sidorna. Vi tror att bågkonstruktionen har bytts någon gång på 1970-talet. Vi kommer att plantera olika sorts rosor. Även en massa perenner och en del idegranar.

Här är några förtrollande bilder från den gamla rosengången som inte längre finns. Bilderna är tagna av Smallpigart – det vill säga den duktiga Stockholmsfotografen Anna Roström. Klicka här om ni vill se Anna medverka i SVT:s sändning från Victoria och Daniels kungliga bröllop. Där kan ni bland annat få tips om hur man lyckas bli snygg på sina bröllopsbilder.

Charlottas klänning är skapad av Lars Wallin och skorna är av märket Manolo Blahnik. Bilderna är tagna dagen innan deras bröllop på Tjolöholm.


Lars_Wallin_smallpigart02Lars_Wallin_smallpigart03Lars_Wallin_smallpigart04Lars_Wallin_smallpigart05Lars_Wallin_smallpigart06

 

Rosengången förbinder stengrottan med Ida Thoresens marmorängel och utsiktsrundeln. Krukorna på bilden nedan med stengrottan i bakgrunden är tillverkade i Höganäs.

 Klicka här för att se en närbild på Manolo Blahnik-skorna!

 Lars_Wallin_smallpigart01

 

Foto: Smallpigart

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*