Tjolöholms bröllopsblogg »

TUDORDATE PÅ TJOLÖHOLM

För er som som vill gå på date eller för er som varit ihop länge, Tjolöholm är just nu det perfekta stället för en Tudordate med massor av 1500-talsromantik, mycket god mat och en fin dräktutställning på slottet med filmkostymer från filmen Elizabeth – The Golden Age med Cate Blanchett i huvudrollen. Slottets exteriör är i engelsk 1500-tal Tudorstil och interiört finns många Elizabethanska inslag.

Elizabeth-1614

Elizabeth-1684Elizabeth-1606

 

Missa inte Tjolöholms otroligt goda Tudorbrunch i Storstugan. Lördagar och söndagar 12-16. Bland 1500-talsrätterna finns till exempel soppor, lax- och fikonpaj, ugnsbakad skinka med aprikoser, inbakade prinskorvar, matvetesallad, äpple-och rödkålsslaw med halländsk ädelost, ugnsstekt rosmarinpotatis, äggröra, bacon, köttbullar samt flera olika desserter, bland annat engelska pannkakor med sylt och grädde. Brunchen kostar 190 kr inklusive kaffe, barn upp till 14 år 100 kr. Kombinera gärna besöket i Storstugan med en promenad i byn, slottsträdgården eller i skogen.

 

 

Storstugan-8516Storstugan-8543

 

Ladda gärna för er date genom att titta på Historieätarnas avsnitt om Vasatiden, klicka här för att se Historieätarna på YouTube; eller se filmen Elizabeth – The Golden Age eller tv-serien The Tudors. Serien handlar Henrik VIII som var pappa till Elizabeth I. Nedan kan ni se trailar:

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*