Tjolöholms bröllopsblogg »

SAGOINSPIRERAD FOTOKONST FRÅN INSTAGRAM #TJOLÖHOLM @WEBEBBA

Anna-Lena Hallberg tycker om att fotografera på Tjolöholm och fånga halvöns sagokänsla som hon tycker är svår att hitta någon annanstans. Anna-Lena använder gärna appen Snapseed för grundredigering och därefter appen Distressed FX som får bilderna att se ut som målningar. Hennes råd till andra Tjolöholmsfotografer är att försöka hitta Tjolöholms alla små detaljer i olika vrår. En av hennes favoritmotiv är Grindstugan; Grindstugan som är en mycket populär bröllopssvit för både Tjolöholmsbrudpar och brudpar som gift sig någon annanstans…

 

Anna-Lena Hallberg grindstugan framifrånAnna-Lena Hallberg grindstugan

Anna-Lena Hallberg vid grindstugan

Grindstugans utsikt från sovrumsfönstret

 

På bilden nedan med ”gula stugan” har Anna-Lena använt en app som heter Moxie. Redigeringen är inspirerad av filmen Melancholia som är inspelad på Tjolöholm. Gula stugan användes förr som redskapsbod och förråd och var ihopbyggt med växthusen. Troligtvis stod trädgårdsmästarna där och jobbade med växterna. Nu förvarar vi diverse trädgårdsmaskiner och verktyg i gula stugan.

 

Anna-Lena Hallberg gula stugan

 

Nedan kan ni se en bild av Slottsträdgårdens halmhydda editerad med Distressed FX. I England är det vanligt att man bygger summerhouses eller gazebos. Arkitekt Lars Wahlmans tanke med halmhyddan var att det skulle vara ett ställe där man kunde komma undan en regnskur eller sitta och vila sig.

 

Anna-Lena Hallberg

Foto: Anna-Lena Hallberg @webebba

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*