Tjolöholms bröllopsblogg »

TJOLÖHOLMS SAGOLIKA NATUR!

1883

Koltrast på Tjolöholm. Många koltrastar stannar i Sverige över vintern; andra flyttar till Brittiska öarna och västra Europa.

1888

Större hackspett på Tjolöholm. De flesta hackspettar är stannfåglar och flyttar inte söderut på vintern.

1889

 

Jag tycker om variationen i naturen på Tjolöholm, som erbjuder både hav och skog, strandängar, klippor och en liten strand, dammar och förstås trädgården runt slottet. Man kan alltid hitta ro och stillhet att njuta av naturen.

Jag gillar den lilla skogen mellan slottet och grindstugan, och alla småstigar som leder hit och dit. Plötsligt så är det stenlagt och det går gamla, små vindlande stentrappor lite varstans. Där finns gamla fallna träd och mycket mossa som ger en speciell känsla.

Jag har stött på rådjur vid Tjolöholm, men annars är det fåglar jag personligen tänker på när det gäller djurlivet. Allt från rovfåglar som havsörn och ormvråk, till många olika småfåglar som till exempel nötväcka, stjärtmes och steglits, för att bara nämna några få, och så klart alla ”havsfåglar” som svanar, diverse änder, knipor, skarvar med flera.

Oavsett vilken årstid man besöker Tjolöholm så finns där saker att upptäcka och njuta av. Jag rekommenderar varmt det som utflyktsmål, för att se det fantastiskt fina slottet, området med arbetarbyn, storstugan och kyrkan eller för att ”bara” njuta av den härliga naturen.

 

Ingela, Mosters Trädgård

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*